epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Slavc napisal/-a:Na koncu tlačne posode imaš verjetno ventil. Od ventila do insalacije, ki naj bo čim bližje zmontiraj hidravlično cev, ki ima fiksne priključke. To cev moraš obvezno dodati zaradi vibracij kompresorja.
Pripravno grupo pa si le nabavi, saj ni dosti dražja od regulatorja tlaka. Vsebuje pa kondenzni lonec s filtrom in naoljevalec. Lahko vzameš samo regulator tlaka s kondenznim lončkom 1/4", kar boš pri barvanju nujno potreboval. Večjega z naoljevalcem pa lahko nabaviš kasneje. Cena je okoli 30 €, kar ni poseben strošek.

eorodja napisal/-a:Pozdravljeni
Gumjaste cevi se ponavadi uporablja za pretakanje vina in so neuporabne za zrak. Mi že 20 let imamo speljan zrak z Elastolan Polivretanskimi cevmi ki so atestirane in jih uporabljajo za splošno pnevmatiko (CNC stroji Tovornjaki Vulkanizerji pnevmatsko orodje itd.)Linjo se da zelo lepo in elegantno speljat po kanalih od elektrike tako da je za razne palete in viličarje popolnoma enako zaščitena kot elektročni vodi.Kjer pa rabimo priključno mesto pa se dobi priključek ki se ga privijači na zid z vložki in na njega privijači hitro spojko.Za kondenz nič bat ker on nastane pri prehodu med toplim zrakom ki nastane v glavi kompresorja in hladnimi cevmi če pa so cevi tople kot prostor in to plastočne so je kondenza zelo malo ali praktično nič če imaš še kompresor v istem prostoru.Mi imamo kondenz samo v kompresorju ker je kovinski in na otip hladnejši od prostora.(lahko slikam)

Nicomajstr***???*** napisal/-a:Slavc napisal/-a:Na koncu tlačne posode imaš verjetno ventil. Od ventila do insalacije, ki naj bo čim bližje zmontiraj hidravlično cev, ki ima fiksne priključke. To cev moraš obvezno dodati zaradi vibracij kompresorja.
Pripravno grupo pa si le nabavi, saj ni dosti dražja od regulatorja tlaka. Vsebuje pa kondenzni lonec s filtrom in naoljevalec. Lahko vzameš samo regulator tlaka s kondenznim lončkom 1/4", kar boš pri barvanju nujno potreboval. Večjega z naoljevalcem pa lahko nabaviš kasneje. Cena je okoli 30 €, kar ni poseben strošek.
Aha, hitre spojke imam namen uporabiti samo za priklop na kompresor in potem med pripravno grupo in samim porabnikom...
Ali naj bo hidravlična cev tudi 1/2", bo pa kratka(cca.1m)?
Za katero stvar je cena 30€? ali je dovolj 1/4" za pripravno grupo ali regulator tlaka?
Če bom namontiral pripravno grupo s kondenznim lončkom, ali potem še vseeno naredim tisti T-kos in izpust kondenza 15cm pod njim?
Kakšen naj bi bil približen padec? In pa na kakšno razdaljo postaviti objemke za cevi?
Aja pa še to me zanima, ali je moj podatek okvirno pravilen, da je 1/2" cev pocinkana cena cca. 3€/m

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč
Po forumu brska: Bing [Bot] in 12 gostov