STROJNISTVO.com • Poglej temo - DIPLOMA - CNC PROGRAMIRANJE

DIPLOMA - CNC PROGRAMIRANJE

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

DIPLOMA - CNC PROGRAMIRANJE

OdgovorNapisal/-a mkambic » 2.4.2009 9:33

Prosim za informacije, kje bi dobil čimveč literature o cnc strojih in programiranju le teh.
HVALA!
mkambic
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a BountyH » 2.4.2009 9:44

Internet, tehnična knjižnica, praksa v firmi. Skratka virov ko smetja, se pa je treba malce sam angažirat.
Drei Doktoren, Wirtschaft ist verloren.
BountyH
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a damjan » 2.4.2009 19:07

kam je zašlo strojništvo.

IMHO, da človek ki dobi temo diplomske naloge nebi smel zastavljati takih vprašanj :oops:

Če si moral to vprašat po moje neboš nikoli faxa naredu...

itak da se programira ročno z G kodo:

N10 G90
N20 G92 X0 X0
N30 T1 G17 S400000
N40 G00 Z+5 F100
N50 G01 X+50 Y+50 F50
N60 G00 Z-150 FMAX...

Eni bolj iznajdljivi uporabljajo za to CAM programe katerega imajo na računalniku ali PC in tako delajo.

... lahko pa tudi vprašaš na forumu pa ti tam naredijo program... al pa ne raje kar povej kaj bi rad imel npr. CNC porezkan nek kos pa vprašaš kako se to naredi pa imaš do konca tedna min. 10 kosov katere želiš itak vsi samo čakajo sploh zdej ko je recesija...

Lahko pa tudi pristopiš tako, da se najprej sam mal potrudiš pa šelo potem vprašaš nekaj konkretnega npr. kakšne barve platnice naj bodo na diplomski ali pa na kakšen papir jo natisniti konkretno
:wink:

Lahko pa kontaktiraš podjetje http://www.its-plm.si/

oni tržijo najbolj vrhunski, najbolj razširjen nojbolj sofisticiran naj naj naj CAD CAM VSEAEXYZ programsko opremo... vsaj kot sem lahko razbral iz odgovorov na tem forumu.

Prepričan sem da ti lahko pomagajo.

Obstajajo seveda tudi drugi, vendar le-ti konkretno delajo in se ne ukvarjajo s hvaljenjem po forumih. Se jim ni treba...

Sam kwa pa est vem mogoče sem pa samo siten :evil:
lp

damjan
damjan
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a fogl » 3.4.2009 7:28

Saj je to forum, in je namenjen vprašanjem, čemu pa. In tudi vprašanje se tiče strojništva, tako da jaz ne vidim nobenega problema. Ravno tisti ki vpraša bo naredil faks, ne pa tisti ki ne. Mislim da si res samo siten...

Da bom še malo konstruktiven: tukaj je en vir, kjer se marsikaj najde.
Lep pozdrav,
Klemen
fogl
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 3.4.2009 8:30

Malo podpore "damjanu". Če se človek loti diplome z nekega področja, sigurno nekaj o tem že ve. Prav gotovo ima vsaj nekaj literature. Zakaj nekomu dajati nepotrebno delo (tudi odgovor v Forumu je delo). Je res težko povedati, katero literaturo že ima, da nebo kdo tega navajal? Mogoče se ima namen katerega področja iz navedene teme detajlno dotakniti. Ali nebi tega navedel?

Navsezadnje bi pri tem bila dobrodošla informacija o šoli, na kateri bo delal diplomo. Sem se začudil, ko sem slišal za eno srednjo šolo, ki ima za zaključek diplomo.
Vrtičkarstvo je boljše od žerjavarstva
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a miha_mm » 3.4.2009 11:48

Res je, diplome ne začneš delati na forumu, ker naj bi o tej temi že nekaj vedel.
Rad bi ti pomagal, a kaj ko lahko tudi sam vpišeš izraze v google - našel boš toliko literature, da ne boš vedel kje bi začel. Sploh pa, a ni cilj diplome, da narediš oz. raziščeš nekaj novega? Kaj pa bo sploh tvoj cilj če nisem preveč firbčen? :)
miha_mm
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: DIPLOMA - CNC PROGRAMIRANJE

OdgovorNapisal/-a franca » 3.4.2009 18:20

mkambic napisal/-a:Prosim za informacije, kje bi dobil čimveč literature o cnc strojih in programiranju le teh.
HVALA!

Google!. Sicer pa je vprašanje preveč splošno (čudi me da komisija odobri takšno temo). Diplomska naloga v strojništvu ponavadi rešuje problem, ali neka nova spoznanja, ki si jih pridobil z delom. Sprašujem se, ali se res strojniki vedno bolj približujejo ekonomistom in pravnikom, kjer so diplomse naloge povečini plagiati polni nepomembne teorije, s tisočerimi različnimi "anketami". S tem ne mislim nič slabega, ampak tako pač je! Žal še diplomske naloge strojnikov niso dostopne na spletu, da bi lahko potrdil svojo predvidevanje.

Lp
franca
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a jp » 3.4.2009 23:21

franca napisal/-a:
mkambic napisal/-a:Prosim za informacije, kje bi dobil čimveč literature o cnc strojih in programiranju le teh.
HVALA!

Google!. Sicer pa je vprašanje preveč splošno (čudi me da komisija odobri takšno temo). Diplomska naloga v strojništvu ponavadi rešuje problem, ali neka nova spoznanja, ki si jih pridobil z delom. Sprašujem se, ali se res strojniki vedno bolj približujejo ekonomistom in pravnikom, kjer so diplomse naloge povečini plagiati polni nepomembne teorije, s tisočerimi različnimi "anketami". S tem ne mislim nič slabega, ampak tako pač je! Žal še diplomske naloge strojnikov niso dostopne na spletu, da bi lahko potrdil svojo predvidevanje.

Lp

Začelo se je tako, da je na vsaki vasi višja šola. Tko da tapravi inženirji bomo počasi čisto razvrednoteni. Roko na srce pa tudi na faksu ne naučijo nič pametnega oz. uporabnega. Na prste ene roke lahko naštejem par predmetov, ki ti v real lajfu pridejo prav. Namesto, da bi nas namesto opisne geometrije naučili modeliranje v kakšnem modelirniku smo pa čas zgubljali z čisto neuporabnimi zadevami. Pri numeričnih smo čas en semester zgubljali v fortranu, ko bi nas lahko vzporedno naučili kakšen moderen uporaben jezik kot je naprimer java, biser so pa regulacija in krmiljenje, od predmeta lahko povem samo, da mi je vzel eno leto življenja drugega se pa nič ne spomnim. Našteval, bi lahko še in še... Pri novih bolonjskih programih je bilo pa za vsakega učitelja najbolj važno, da mu bo ostalo enako število ur za predavat, snov je šele ena 15 stvar na spisku.
jp
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 4.4.2009 6:59

mkambic Zakaj se ne oglasiš, zakaj me odgovarjaš na vprašanja, zakaj ne postaviš novega vprašanja? Poglej, kam je zašla tvoja tema - čisto v drugo smer - kriv si pa samo ti, ker je ne usmerjaš.
biser so pa regulacija in krmiljenje
Predmet ni nič kriv, v današnji tehniki je čedalje bolj pomemben. Sem pa prepričan, da se tvoja kritika nanaša na predavatelja predmeta - zakaj se bojiš to povedati? Če ga boš tako opisal, da sta v Sloveniji vsaj dva, te noben ne more tožiti za žalitev. Sem pa vedno rekel: kdor ne ve delati, pa gre druge učit delat. Vsa čast izjemam - mojstrom, ki ob delu še druge učijo.
Vrtičkarstvo je boljše od žerjavarstva
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a programer77 » 4.4.2009 8:02

MKAMBIC kje si sedaj. A boš morda tudi ti kaj nam odgovoril. Povej že enkrat kaj boš programiral: rezkanje, struženje, žično, potopno erodiranje, robote..., al boš lukne v makarone vrtal. Mi kar kri zavre, ko ti novodobni omladinci vržejo kost, pol pa izza ograje gledajo, kaj se dogaja. Takšne poste bi bilo treba brisat.
Programerji vseh dežel združimo se!!!
programer77
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a programer79 » 4.4.2009 11:16

Fantje, hudic je, ker je prav mogoce, da ga dobite tudi za sefa cez klaksno leto :roll: :-?
programer79
bolje pocasi pa pravilno kot hitro pa narobe
programer79
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a miha_mm » 4.4.2009 11:26

Pristop ma že tapravi za šefa :lol:
miha_mm
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a fogl » 4.4.2009 11:38

izven teme, ampak vseeno...
jp napisal/-a:Začelo se je tako, da je na vsaki vasi višja šola. Tko da tapravi inženirji bomo počasi čisto razvrednoteni.

Se podpišem pod tole. To kar se danes dogaja je živ polom. Z vsakem vogalom rastejo šole kot gobe. Programi pa so nikakršni. In ker te šole odžirajo študente ljubljanski FS, mora ta, zato da naprej pride zadostno število študentov (kar je pogoj da dobijo denar za predavanja), spuščati kriterije zahtevnosti. Danes lahko že vsak teleban diplomira iz strojništva (tudi v Ljubljani že). To ne pelje nikamor.
Lep pozdrav,
Klemen
fogl
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a masinist » 4.4.2009 12:11

Se podpišem pod zgornje sporočilo.
Vglavnem vse se je zelo skomercializiralo. In tudi študentje to vidijo, zato jih veliko izkorišča to situacijo.
Ampak kriv je pa sistem, ki to omogoča.

lp, masinist
masinist
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a jp » 4.4.2009 13:03

masinist napisal/-a:Se podpišem pod zgornje sporočilo.
Vglavnem vse se je zelo skomercializiralo. In tudi študentje to vidijo, zato jih veliko izkorišča to situacijo.
Ampak kriv je pa sistem, ki to omogoča.

lp, masinist

Da še malo elaboriram. Kriva je direktno FS. Namesto, da bi imeli par podjetniških predmetov na izbiro kot FRI ali vsaj da bi jih lahko izbrali extra. Vsaj kako odpreš podjetje ali SP ali... Malo marketinga, kakšen poslovni načrt itd itd.

Na prvo stran od faksa, bi pa lahko obesili izjavo enega profesorja, ki uči statiko, da "v ameriki tudi doktorji, ki imajo doktorate vozijo taksije". Pod njo pa izjavo profesorja, ki uči trdnost " če hodimo na faks da bomo imeli 12 let starga BMW-ja kot ga ima on".

Z druge strani pa tudi študenti zmeraj skočijo v luft, če jim bone podražijo za 5%, da bi pa v luft skočil za malo bolj uporabne predmete se pa ni za bati. :lol:

Kaj hudiča smo imeli Človek in tehnika, pa en neumen predmet od patentov. Ko prideš v firmo lahko kvečjumu malo izboljšavo prijaviš za kaj več se ti bo pa cela firma smejala. Pa še tisto, če si inženir ti povejo, da sodi k tvojemu delu, da kaj izboljšaš.

Tako pa se na FS namesto ljudi, ki so sposobni gledati svet čim širše, producirajo ovce katere jih potem firme strižejo za 700€ na mesec. Sedaj pa še za 700€ zgleda, da se ne bo dalo delat.

http://www.dnevnik.si/poslovni_dnevnik/1042253171

http://www.dnevnik.si/poslovni_dnevnik/1042252195

http://www.gorenjskiglas.si/novice/ekon ... k&id=24789

http://www.alpskival.net/11/o/1679e

No jaz se umikam s te teme, čeprav imam materiala za celo knjigo :cry: Se opravičujem za napake sem nahitro spisal.
jp
Pripravnik
Pripravnik

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov