Napisal/-a Žerjavar » 6.4.2009 18:19
Predlagam, da imaš dve zastekljeni ploskvi, prva je od roba terase poševno navzdol, morda na višino 1,80 m od tal, druga pa vertikalna nad parapetom. Tako, kot si narisal, da bi bilo eno steklo vodoravno, boš imel probleme z odtekanjem deževnice (morda se steka tudi s terase). Praviš, da je dolžina 9,50 m. Na vsakih 1,60 m bi dal jekleni nosilec (verjetno pravokotna cev) in ga pritrjeval kot si označil (na parapet in pod teraso). Morda bi lahko bil ta nosilec tudi lesen, če bi konstruktivno rešil dovolj močen stik (v kotu približno 130[nad]o[/nad]) Mizar bi naredil 2 x 6 lesenih okvirjev z eno (vertikalno) prečko, tako da bi bile šipe široke okrog 70 cm. Te okvirje bi pred vstavitvijo stekel privijačil na jeklene nosilce, in jih zakital vodonepropustno. V steklarski delavnici bi naročil lepljeno steklo (termopan) 4 + 16 + 6 mm ( vsega 24 kom) in jih namestil v okvirje (debelejše steklo zunaj) ter zakital.
Povej spodnjo širino (svetlo - omenjenih 1,50 m se mi zdi malo) in širino terase preko zidu. Višina parapeta 1 m se mi zdi dosti, jaz bi ga dal višine 50 cm iz plinobetona (siporeks) debeline 30 cm.
Vrtičkarstvo je boljše od žerjavarstva