STROJNISTVO.com • Poglej temo - BCS motor

BCS motor

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

BCS motor

OdgovorNapisal/-a dolsina » 28.6.2009 9:16

Imam problem z motorjem BCS starejše izdelave. Problem je nastal po tem ko sem zamenjal svečko,platine in DODAL kondenzator, ki ga sploh ni bilo(nekdo ga je potreboval in je ga je pač vzel). Nevem kako je možno toda mašina je delala brez kondenzatorja. Sedaj me pa zanima zakaj motor oz. svečka nebi imela iskre? Motor je nameščen na buggy domače izdelave. Tako da smo se vozili brez kondenzatorja. Hvala že vnaprej.
LP Tadej
dolsina
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mitt » 28.6.2009 19:08

zanima te kaj? zakaj mašina ne bi imel iskre ali zakaj jo nima? :roll:
ok, rečmo da je nima. ni bilo kondenzatorja. zaradi tega ti je skurilo/zašvasalo platine. zašvasane platine so skurile cinšpulo.
torej, če si menjal platine je lahko samo primarna špula, ali pa cinšpula.
ok, lahko je tudi kabel do svečke, svečka, lahko pa si vse skupaj narobe zvezal.
kaj od tega je narobe?

bcs mašina je res višek tehnike, njen vžigalni sistem pa vesoljska tehnika.

nebo je črno, zemlja je modra.
mitt
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a dolsina » 28.6.2009 19:59

Ja lej no pač sm to pr BCS prvič delou ane. Noben ni reku de je višek tehnologije. Je pa res de sm biu premau zbran k sm dajav nove platine gor in sm une podložke dau narobe in je blo tko k da bi bile platine skos skup biu je stik ane. Tko de zadeva dela. Tebi pa vseeno hvala za nasvet.
dolsina
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a tamac » 30.6.2009 19:21

dolsina napisal/-a:Ja lej no pač sm to pr BCS prvič delou ane. Noben ni reku de je višek tehnologije. Je pa res de sm biu premau zbran k sm dajav nove platine gor in sm une podložke dau narobe in je blo tko k da bi bile platine skos skup biu je stik ane. Tko de zadeva dela. T
ebi pa vseeno hvala za nasvet.

kaj pa slovenščina?
kdor kasneje zavira,je dalj časa hiter
tamac
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 30.6.2009 20:10

He he, Strojništvo.com :D
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 30.6.2009 20:18

Torej, če ni kondenzatorja, (je že Mitt povedal), je pač električni preskok tako velik, da ti zažge stikalne površine, torej "platine". Nekaj časa bo delovalo, potem pa zadeva crkne.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bilobil » 1.7.2009 10:59

ko smo ravno pri elektriki.pred kratkim mi je crknu pony expres.elektrika je ista kot pri tomosu 6V 17W.ce dam prst v kapco me malo zruka a ne močno.je šu kondenzator al špula?
bilobil
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a tamac » 1.7.2009 19:10

bilobil napisal/-a:ko smo ravno pri elektriki.pred kratkim mi je crknu pony expres.elektrika je ista kot pri tomosu 6V 17W.ce dam prst v kapco me malo zruka a ne močno.je šu kondenzator al špula?

običajno gre kondenzator in platine.
zamenjaj oboje,ne moreš zgrešit
kdor kasneje zavira,je dalj časa hiter
tamac
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bilobil » 1.7.2009 22:24

popravek.štrom dobr buta.finta je da mi takoj svecko skur tko da pomoje je 99% kondenzator.a lahko platine sploh uničš razn tega da zašmelcajo pa jih pol spet pobrusš?
bilobil
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mitt » 2.7.2009 7:15

platine imajo kontakte prevlečene s platino (Pt) zato, da sploh kaj zdržijo. če jih pošmirglaš si naredil več škode kot koristi, ker ni več zaščitne plasti in ostane samo baker.
kondenzator je tam samo zato, da preprečuje iskrenje kontaktov na platinah. če crkne ponavadi prebije, takrat motor ne bo imel iskre. če pa ga ni, potem iskrenje skuri platine.

če pa kuri svečko pa ni prave toplotne vrednosti.. kaj druga skoraj ne more bit.
mitt
Strokovnjak
Strokovnjak

Acme motor na bcs-ki

OdgovorNapisal/-a lipejan » 3.9.2009 19:06

Pozdravljeni!
Imam BCS-ko z Acme LA480 motorjem.Ker sem imel demontirano vžigalno napravo,moram sedaj "naštelat"vžig.Tu pa nastane problem,ker ne vem kako bi se stvari lotil.Na vztrajniku(ventilatorju) sem našel označeno piko in 60mm stran še črto??Kar sem gledal naj bi pika označevala pozicijo bata , ne najdem pa pike na motorju.Prosim če mi lahko kdo pomaga,da stvar peljem naprej.LP in Hvala

Nazaj na vrh

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lipejan
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a princ1 » 4.9.2009 6:38

Zavrti motor tako da boš imel bat v zgornji mrtvi legi, takrat poglej če se ti ta pika na vstrajniku pokrije s kakšno oznako na ohišju motorja. Sicer pa predvžig mora biti nekje med 1,5 do 2mm pred zgornji mrtvo lego bata, oziroma po navodilu proizvajalca. Lego bata izmeri s kljunastim merilom (šubler)skozi odprtino za svečko, takrat, ko se ti pričnejo platine odpirati, nato pa drži merilo na mestu ter zavrti motor naprej, merilo se mora pomakniti za 1,5 - 2 mm, preiti moraš zgornjo mrtvo lego, če predvžig ni pravi malo obrni ploščo na kateri je tuljava, platine... da boš dobil pravi predvžig. Motor vrti v smeri vrtenja.
princ1
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a čiro1950 » 4.9.2009 7:53

Motor je najbrž ACME AL 480. Glede na premer vztrajnika na sliki:

http://plovila.salomon.si/oglas.aspx/10 ... %C4%8Celna

in predvžig okoli 20 stopinj, bosta tista znaka res za predvžig.

Lep pozdrav

Čiro
čiro1950
Strokovnjak
Strokovnjak

BCS motorji

OdgovorNapisal/-a janeli » 22.6.2011 11:05

mitt napisal/-a:zanima te kaj? zakaj mašina ne bi imel iskre ali zakaj jo nima? :roll:
ok, rečmo da je nima. ni bilo kondenzatorja. zaradi tega ti je skurilo/zašvasalo platine. zašvasane platine so skurile cinšpulo.
torej, če si menjal platine je lahko samo primarna špula, ali pa cinšpula.
ok, lahko je tudi kabel do svečke, svečka, lahko pa si vse skupaj narobe zvezal.
kaj od tega je narobe?

bcs mašina je res višek tehnike, njen vžigalni sistem pa vesoljska tehnika.

nebo je črno, zemlja je modra.

Pozdravljeni

Ali mi lahko kdo razloži vezavo na mašini BCS acme motor tip : AL 480 cinšpula-kondenzator-platine in razmak med platinami.
janeli
Novinec
Novinec

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov