STROJNISTVO.com • Poglej temo - Krajšanje ketne

Krajšanje ketne

"Friziranje", sam svoj mojster, modelarstvo ...

Moderatorji: -M-, čopi, eustahije

Krajšanje ketne

OdgovorNapisal/-a Flexer » 18.9.2009 15:21

Pozdravljeni!

Jaz sem kupil zadnji zobnik z 22 zobi(zdajle imam zobnik s 33 zobi) da bi motor sel bol hitro.Ampak problem je ker moram skrajsati tudi ketno, to pa neznam narediti.Ce gdo zda skrajsati ketno naj prosim odgovori.
Lep dan se naprej! :wink:
huh??lsdkjcpcd
Flexer
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Maksimvs » 18.9.2009 15:23

Odbrusiš zakovičen del ki štrli iz ploščice ter izbiješ vezni člen.
Maksimvs
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 19.9.2009 0:10

Maksimvs napisal/-a:Odbrusiš zakovičen del ki štrli iz ploščice ter izbiješ vezni člen.

Pri verigi kot rezervni del za Tomos CTX sploh ni bilo treba nič odbrusiti, samo s točkalom izbiti štift, nazaj se pa zveže s posebnim členom, ki je že na verigi, ali pa se zatolče nazaj štift (čeprav sem misil, da tako poštukana veriga ne bo vzdržala niti 100m, drži že 3 leta).
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a dirkac » 19.9.2009 12:13

Nicomajstr***???*** napisal/-a:
Maksimvs napisal/-a:Odbrusiš zakovičen del ki štrli iz ploščice ter izbiješ vezni člen.

Pri verigi kot rezervni del za Tomos CTX sploh ni bilo treba nič odbrusiti, samo s točkalom izbiti štift, nazaj se pa zveže s posebnim členom, ki je že na verigi, ali pa se zatolče nazaj štift (čeprav sem misil, da tako poštukana veriga ne bo vzdržala niti 100m, drži že 3 leta).

ja valda sj tko se to dela :D preverjeno dela tudi pri visokih obremenitvah in hirosti kot npr. pri dirkalnih mopedih :D
dirkac
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 19.9.2009 12:33

dirkac napisal/-a:

ja valda sj tko se to dela :D preverjeno dela tudi pri visokih obremenitvah in hirosti kot npr. pri dirkalnih mopedih :D

Obremenitve in hitrosti pri tem nimajo veze (če je veriga lepo v liniji)... edino kar bi bil lahko problem, je to da bi zaradi tresljajev štift padel iz lamele... ampak je toliko "zaprešan" da ne... Če ne verjameš prid pogledat mam še ene par členkov original verige, pa boš videl kako to delajo Nizozemci za Tomosa :D
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Flexer » 27.9.2009 8:34

dirkac napisal/-a:

Obremenitve in hitrosti pri tem nimajo veze (če je veriga lepo v liniji)... edino kar bi bil lahko problem, je to da bi zaradi tresljajev štift padel iz lamele... ampak je toliko "zaprešan" da ne... Če ne verjameš prid pogledat mam še ene par členkov original verige, pa boš videl kako to delajo Nizozemci za Tomosa :D
hvala vsem za pomoc
huh??lsdkjcpcd
Flexer
Pripravnik
Pripravnik

Vrni se na Friziranje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov