STROJNISTVO.com • Poglej temo - Analiza obremenitve

Analiza obremenitve

CAD/CAM/CAE integrirani programski paket, ki uporabniku nudi rešitve za celotni proizvodni proces, od konstrukcije do analize in proizvodnje.

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a Pelton » 21.5.2008 22:39

Mr_Oz napisal/-a:
Pelton napisal/-a:
Mr_Oz napisal/-a:Sej če ti je napisalo "clik OK to terminate" je to čist neki normalnga :evil:

ja res, to je napisalo :-?

Potem pa ni nic kriticnega ponovi vajo pa bo slo 8)

sem že, a kaj ko ne pomaga :evil: :cry:
Pelton
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Primož

OdgovorNapisal/-a moi » 21.5.2008 22:44

kako pa analiziras 2d palicje, k ga imas samo kot skupek crt, ki jim v catii samo predpises obliko celnega dela?
oz. kako sploh zmodeliras tako palicje? je dovolj, da samo v partu skiciras, kje naj gredo crte in to je to ali je v tistem modulu kaj?
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Mr_Oz » 22.5.2008 8:40

Pelton napisal/-a:
Mr_Oz napisal/-a:
Pelton napisal/-a:
Mr_Oz napisal/-a:Sej če ti je napisalo "clik OK to terminate" je to čist neki normalnga :evil:

ja res, to je napisalo :-?

Potem pa ni nic kriticnega ponovi vajo pa bo slo 8)

sem že, a kaj ko ne pomaga :evil: :cry:

Probaj spremeniti parametre, CATIJA se pod določenimi pogoji enostavno "usuje" brez kakišne koli razlage :)

Če pa to ne pomaga pa probaj drugo verzijo, katero pa uporabljaš ?

kako pa analiziras 2d palicje, k ga imas samo kot skupek crt, ki jim v catii samo predpises obliko celnega dela?
oz. kako sploh zmodeliras tako palicje? je dovolj, da samo v partu skiciras, kje naj gredo crte in to je to ali je v tistem modulu kaj?

Palice moraš dejansko zmodelirati v partu. Če imaš črte ža narejene je to enostavna zadeva :). Kako zmodeliraš je pa odvisno od tebe. Jaz bi naredu zadevo s površinam, ki bi jih nato pretvoru v part :), lahko pa direktno narediš s parti.
LP MM
Mr_Oz
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Pelton » 22.5.2008 8:55

Mr_Oz napisal/-a:
Probaj spremeniti parametre, CATIJA se pod določenimi pogoji enostavno "usuje" brez kakišne koli razlage :)

Če pa to ne pomaga pa probaj drugo verzijo, katero pa uporabljaš ?

Katere parametre ?? Obremenitve? Ali kakšne druge nastavitve?
Glede obremenitev ter načinov sem že sprobal vse živo.

V5R17....moja
šolska V5R17 pa deluje čisto normalno!

hm, le kako bi mojo usposobil :-?

Je lahko mogoče tudi vzrok preslabi procesor, RAM, grafična za takšne "izpade"?

lp,M
Pelton
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Mr_Oz » 22.5.2008 11:48

Ja naceloma je lahko kriv tudi slab PC ? Predvsem pomankanje RAM-a zna biti precej problematično,... Ker ko CATIJA pokuri vse RAM se običajno sesuje ,...
LP MM
Mr_Oz
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Pelton » 22.5.2008 11:53

Mr_Oz napisal/-a:Ja naceloma je lahko kriv tudi slab PC ? Predvsem pomankanje RAM-a zna biti precej problematično,... Ker ko CATIJA pokuri vse RAM se običajno sesuje ,...

hm...potem bo pa 768(512+256)MB .... res premalo..... :-?

...sem spremljal dogajanje :

uporaba CPU-ja naraste med računanjem na max. :evil:
Ni kaj....računalnik je preslab...bom poiskusil isti program na boljšem!

lp,M
Pelton
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a M38885 » 22.5.2008 14:44

Za napako „clik OK to terminate“ je odgovoren le RAM.
Doma imam 4GB RAM-a in se nikoli nisem dobil te napake. (ne delam z velikimi modeli)
V sluzbi pa 8GB in to napako dobimo pogosto, moramo pac paziti , da ne odpremo vseh modelov v celoti in hkrati oz. res samo to kar potrebujemo. (Methodo z ca.450 000KB, konstrukcijo z ca. 650 000KB in ploskve ca. 800 000KB) in „terminate“ je tu, CATIA se poslovi. Tudi vroci start ni vec mozen.
Kar se tice spreminjanja parametrov pa sledece:
Najenostavneje je da zmanjsate lastnosti materiala, se osredotocite le na bistvene ( izbrisite vse kar je povezano z temperaturo, raznimi frekvencnimi podrocji in polinomsko mrezo povecate – groba nastavitev)
Za solsko spoznavanje principa sistema in delovanja je to cisto v redu, za poklicno rabo bo potrebno povecati kapacitete racunalnika.
Lep Pozdrav
M38885
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a moi » 23.5.2008 0:02

mr_oz kako to mislis s povrsinami? lahko podas kaksen primer? jaz si edino predstavljam, da skiciras na crto profil in potem loft ali kaj je ze tisti.
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Mr_Oz » 26.5.2008 6:32

Ja v CATIJI, lahko prideš do enakega rezultata po večih poteh :).

Ker raje delam s površinami, bi jest potegnu čtre (srednice) paličja, nato potegnu ofrogle površine in jim določu nato pretvoru v part body :)
Slika
LP MM
Mr_Oz
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Pelton » 12.3.2009 13:32

Zdravo!

Mene zanima, kako narediti analizo (za primer) dveh elementov.

Dva elementa sem narisal vsakega v svojem Part-u, potem sem v Mechanical Design->Assembly Design ta dva elementa površinsko spojil z Contact. Do tu je vse OK.

Zataknilo pa se je, ko sem s tema spojenima elemtoma hotel narediti analizo. Določim podpore, določim obremenitev....dam calculate. Tu pa se pojavi napaka in napiše da ne elementa nista spojena :o Se dela kako drugače ?

Pa ko že glih pišem... kako je pa z zvari v Catiji. Recimo 2 elementa zvarit in jih potem analizirat :)

Hvala!

lp,M
Pelton
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Pelton » 12.3.2009 16:44

Pelton napisal/-a:Zdravo!

Dva elementa sem narisal vsakega v svojem Part-u, potem sem v Mechanical Design->Assembly Design ta dva elementa površinsko spojil z Contact. Do tu je vse OK.

Zataknilo pa se je, ko sem s tema spojenima elemtoma hotel narediti analizo. Določim podpore, določim obremenitev....dam calculate. Tu pa se pojavi napaka in napiše da ne elementa nista spojena :o Se dela kako drugače ?

Pa ko že glih pišem... kako je pa z zvari v Catiji. Recimo 2 elementa zvarit in jih potem analizirat :)

Hvala!

lp,M

problem rešen... že veselo varim :lol:

lp,Metod
Pelton
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Pelton » 13.3.2009 9:48

Pelton napisal/-a:
Pelton napisal/-a:Zdravo!

Hvala!

lp,M

problem rešen... že veselo varim :lol:

lp,Metod

:cry: ... a zvarjene konstrukcije ne morem analizirat :evil:

Prosim za pomoč!Hvala!

lp,M
Pelton
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a moi » 13.3.2009 14:05

samih zvarov ne mores kontrolirati trdnostno (ker se jih niti ne da na enak nacin kot ostalo), ampak kontroliras samo assembly, zvare pa bodisi na roko bodisi v kaksnem drugem programu.
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a flopi » 13.3.2009 19:16

moi napisal/-a:samih zvarov ne mores kontrolirati trdnostno (ker se jih niti ne da na enak nacin kot ostalo), ampak kontroliras samo assembly, zvare pa bodisi na roko bodisi v kaksnem drugem programu.

Kako pa v assembly-ju dosežeš da se obremenitve prenašajo iz enega part-a na drugega? Sem enkrat poskusil pa nisem dobil nič uporabnega.

Hvala za odgovor.

P.s. Če ve kdo za kakšen dober tutorial za analize v Catia-i ga lepo prosim če lahko objavi link.
flopi
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Pelton » 19.10.2009 18:21

imam sledeč problem...pri analizi obremenitve se mi rezultati ne izpišejo, ampak je tam rdeče "polje". Je to programska napaka? ...trenutno imam V5R16

Slika

Hvala!

lp,Metod
Pelton
Strokovnjak
Strokovnjak

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Catia

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov