epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

ms1951rd napisal/-a:"Delta" še enkrat na kratko. Pozorno preberi kar ti je napisal MIB in potem razmisli kar si napisal v svojem zadnjem stavku. Problem je ,da si v stiski in da imaš rad svoje delo in poklic, ne ceniš pa svojega dela. A misliš da je pošteno delati za 5 EU ker jih rabiš, ne ker je tvoje delo toliko vredno. Samo to : nekomu sem delal projekt za neko vsoto, ta je bil izvajalec in je naročniku zaračunal vse - še moj projekt za 4x ceno. Ko sem to izvedel sem bil na tleh. Dobro - pa razmišljaj drugače - bom delal tudi za 5 EU/ur0 toda nebom priznal da je to pošteno in vredu, temveč da te je sram, da moraš delat za ta denar.
Pomisli- a je nekega menedžerja sram vzeti 1 000 000 Eu nagrade poleg svoje plače. Veš DELTA bodi pošten do svoje žene, otrok, prijateljev , sosedov, do nas na forumu, v biznisu pa se pozicioniraj na mesto, ki ti pripada.( višje kot si siga zakoličil) Bodi optimist. Moja setra je odšla iz slovenije na Švedsko kot trgovka, postala je projektni direktor razvoja Volvoja V70XC in sedaj Vodja unifikacije opreme Fordofih tovarn. Zakaj- ker je cenila svoje znanje in delo in sposobnosti. In zakaj sem jaz tu kjer sem, ker nisem imel jajc da bi šel za njo, ko me je vabila in nisem cenil svojega dela, - "bil sem zelo pošten. " in mnenja da moram jaz svojim delom graditi domovino", to da ima moj direktor 9x večjo plačo od mene in sta njegova smrkavca moja menedžerja z 8x večjo plačo pa je povsem pošteno in naravno. Ne hvalim se s setro, sram me je pred njo.
L.P.

delta napisal/-a:ms1951rd napisal/-a:"Delta" še enkrat na kratko. Pozorno preberi kar ti je napisal MIB in potem razmisli kar si napisal v svojem zadnjem stavku. Problem je ,da si v stiski in da imaš rad svoje delo in poklic, ne ceniš pa svojega dela. A misliš da je pošteno delati za 5 EU ker jih rabiš, ne ker je tvoje delo toliko vredno. Samo to : nekomu sem delal projekt za neko vsoto, ta je bil izvajalec in je naročniku zaračunal vse - še moj projekt za 4x ceno. Ko sem to izvedel sem bil na tleh. Dobro - pa razmišljaj drugače - bom delal tudi za 5 EU/ur0 toda nebom priznal da je to pošteno in vredu, temveč da te je sram, da moraš delat za ta denar.
Pomisli- a je nekega menedžerja sram vzeti 1 000 000 Eu nagrade poleg svoje plače. Veš DELTA bodi pošten do svoje žene, otrok, prijateljev , sosedov, do nas na forumu, v biznisu pa se pozicioniraj na mesto, ki ti pripada.( višje kot si siga zakoličil) Bodi optimist. Moja setra je odšla iz slovenije na Švedsko kot trgovka, postala je projektni direktor razvoja Volvoja V70XC in sedaj Vodja unifikacije opreme Fordofih tovarn. Zakaj- ker je cenila svoje znanje in delo in sposobnosti. In zakaj sem jaz tu kjer sem, ker nisem imel jajc da bi šel za njo, ko me je vabila in nisem cenil svojega dela, - "bil sem zelo pošten. " in mnenja da moram jaz svojim delom graditi domovino", to da ima moj direktor 9x večjo plačo od mene in sta njegova smrkavca moja menedžerja z 8x večjo plačo pa je povsem pošteno in naravno. Ne hvalim se s setro, sram me je pred njo.
L.P.
Dobro napisano, kolega strojnik.
Ceno bom dvignil za foktor 2 do 3. Samo zato, da ti ne bom "v zelje skakal" in da boš ti lahko normalno se preživljal. Pa čeprav bom bankrotiral.
Grem med "strojanove".
Delta, dipl ing. strojništva.

delta napisal/-a:Spoštovani strojniki.
Neverjetno število mnenj, stališč in napotkov je bilo povedanih na to temo v kratkem času. Vsako "pošto" cenim. Nisem politik, gospodarstvenik ali akademik, sem le konstrukter po poklicu.
Število odgovorov in njihova vsebina me je nekoliko zbegala. Vzel si bom čas in temo nekoliko analiziral.
Potem sledijo ukrepi, ukrepi s katerim se bom po predvidevanjih zagotovil eksistenco sebi in mojim najbližjim.
Je pa velika verjetnost, da si bom omislil delo za 850 EUR/mesec, kar znese 4,88EUR/uro. Namreč ponudbo že imam.
Toliko o mojih optimističnih 5-ih evrih.
S tem zaključujem temo.
Lep pozdrav vsem strojnikom, razvojnikom, konstrukterjem, inovatorjem
DELTA, dipl. ing. strojništva.

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov