STROJNISTVO.com • Poglej temo - Cena razvojnega dela strojnika.

Cena razvojnega dela strojnika.

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a ms1951rd » 13.11.2009 13:44

"Delta" še enkrat na kratko. Pozorno preberi kar ti je napisal MIB in potem razmisli kar si napisal v svojem zadnjem stavku. Problem je ,da si v stiski in da imaš rad svoje delo in poklic, ne ceniš pa svojega dela. A misliš da je pošteno delati za 5 EU ker jih rabiš, ne ker je tvoje delo toliko vredno. Samo to : nekomu sem delal projekt za neko vsoto, ta je bil izvajalec in je naročniku zaračunal vse - še moj projekt za 4x ceno. Ko sem to izvedel sem bil na tleh. Dobro - pa razmišljaj drugače - bom delal tudi za 5 EU/ur0 toda nebom priznal da je to pošteno in vredu, temveč da te je sram, da moraš delat za ta denar.
Pomisli- a je nekega menedžerja sram vzeti 1 000 000 Eu nagrade poleg svoje plače. Veš DELTA bodi pošten do svoje žene, otrok, prijateljev , sosedov, do nas na forumu, v biznisu pa se pozicioniraj na mesto, ki ti pripada.( višje kot si siga zakoličil) Bodi optimist. Moja setra je odšla iz slovenije na Švedsko kot trgovka, postala je projektni direktor razvoja Volvoja V70XC in sedaj Vodja unifikacije opreme Fordofih tovarn. Zakaj- ker je cenila svoje znanje in delo in sposobnosti. In zakaj sem jaz tu kjer sem, ker nisem imel jajc da bi šel za njo, ko me je vabila in nisem cenil svojega dela, - "bil sem zelo pošten. " in mnenja da moram jaz svojim delom graditi domovino", to da ima moj direktor 9x večjo plačo od mene in sta njegova smrkavca moja menedžerja z 8x večjo plačo pa je povsem pošteno in naravno. Ne hvalim se s setro, sram me je pred njo.
L.P.
ms1951rd
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a bozo » 13.11.2009 14:16

Štrarcunarji so nujno zlo, pretiravajo do skrajnosti, sam kaj ko hodič ko nemormo brez njih!!!
strojništvo je kul
bozo
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ms1951rd » 13.11.2009 14:46

"STROKOVNJAK BOZO"
S trgovsko šolo na Švedsko, nato pa na izobraževanje in nato v ustrezno službo. Švedska ni Slovenija kjer je delovno mesto imenovanje po rodbinski veji.
ms1951rd
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a matejcek » 13.11.2009 14:55

- "bil sem zelo pošten. " in mnenja da moram jaz svojim delom graditi domovino", to da ima moj direktor 9x večjo plačo od mene in sta njegova smrkavca moja menedžerja z 8x večjo plačo pa je povsem pošteno in naravno. Ne hvalim se s setro, sram me je pred njo.
L.P.[/quote]

SEM ŽE MISLU DA SVA SODELAVCA
matejcek
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a delta » 13.11.2009 15:03

ms1951rd napisal/-a:"Delta" še enkrat na kratko. Pozorno preberi kar ti je napisal MIB in potem razmisli kar si napisal v svojem zadnjem stavku. Problem je ,da si v stiski in da imaš rad svoje delo in poklic, ne ceniš pa svojega dela. A misliš da je pošteno delati za 5 EU ker jih rabiš, ne ker je tvoje delo toliko vredno. Samo to : nekomu sem delal projekt za neko vsoto, ta je bil izvajalec in je naročniku zaračunal vse - še moj projekt za 4x ceno. Ko sem to izvedel sem bil na tleh. Dobro - pa razmišljaj drugače - bom delal tudi za 5 EU/ur0 toda nebom priznal da je to pošteno in vredu, temveč da te je sram, da moraš delat za ta denar.
Pomisli- a je nekega menedžerja sram vzeti 1 000 000 Eu nagrade poleg svoje plače. Veš DELTA bodi pošten do svoje žene, otrok, prijateljev , sosedov, do nas na forumu, v biznisu pa se pozicioniraj na mesto, ki ti pripada.( višje kot si siga zakoličil) Bodi optimist. Moja setra je odšla iz slovenije na Švedsko kot trgovka, postala je projektni direktor razvoja Volvoja V70XC in sedaj Vodja unifikacije opreme Fordofih tovarn. Zakaj- ker je cenila svoje znanje in delo in sposobnosti. In zakaj sem jaz tu kjer sem, ker nisem imel jajc da bi šel za njo, ko me je vabila in nisem cenil svojega dela, - "bil sem zelo pošten. " in mnenja da moram jaz svojim delom graditi domovino", to da ima moj direktor 9x večjo plačo od mene in sta njegova smrkavca moja menedžerja z 8x večjo plačo pa je povsem pošteno in naravno. Ne hvalim se s setro, sram me je pred njo.
L.P.

Dobro napisano, kolega strojnik.
Ceno bom dvignil za foktor 2 do 3. Samo zato, da ti ne bom "v zelje skakal" in da boš ti lahko normalno se preživljal. Pa čeprav bom bankrotiral.
Grem med "strojanove".

Delta, dipl ing. strojništva.
delta
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a 33test » 13.11.2009 15:19

Kdor bo delal za 5 €/uro kot inžinir strojništva, lahko pač dela. Js ne bom.
Menim, da je sramotno, da smo slovenski inženirji za svoje delo plačani in cenjeni približno toliko kot prostitutke u Bangladešu.

In potem u časopisih vidiš, kako primankuje inženirjev za razvoj slovenskega gospodarstva. HA HA
Tistih 5 € si lahko vsako uro vtaknete v odprtino, kjer odhaja kaviar, katerega smo vam mi zaslužili.

ms1951rd:

Glede sramu in sester - podobna situacija je tudi pri meni. Z razliko,da imam 2 sestri in da živita v sloveniji (namirno uporabljena mala začetnica)in imata plačo faktor 3napram meni.
33test
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ms1951rd » 13.11.2009 15:29

Delta - ti meni nemoreš skakat v zelje z nobeno ceno.
Nemorem pa verjet, da vprašuješ za mnenje, ki si si ga že oblikoval in potem udrihaš po odgovorih. Izkušnje si pridobiš tako da poslušaš vse udeležence, narediš pa po svoje , ne da vprašaš in testiraš odgovore in prepričuješ samega sebe. Nikoli neboš uspel in stem sva zaključila in oprosti, da sem te zmotil.
Marjan
ms1951rd
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a keops » 13.11.2009 15:39

delta napisal/-a:
ms1951rd napisal/-a:"Delta" še enkrat na kratko. Pozorno preberi kar ti je napisal MIB in potem razmisli kar si napisal v svojem zadnjem stavku. Problem je ,da si v stiski in da imaš rad svoje delo in poklic, ne ceniš pa svojega dela. A misliš da je pošteno delati za 5 EU ker jih rabiš, ne ker je tvoje delo toliko vredno. Samo to : nekomu sem delal projekt za neko vsoto, ta je bil izvajalec in je naročniku zaračunal vse - še moj projekt za 4x ceno. Ko sem to izvedel sem bil na tleh. Dobro - pa razmišljaj drugače - bom delal tudi za 5 EU/ur0 toda nebom priznal da je to pošteno in vredu, temveč da te je sram, da moraš delat za ta denar.
L.P.

Dobro napisano, kolega strojnik.
Ceno bom dvignil za foktor 2 do 3. Samo zato, da ti ne bom "v zelje skakal" in da boš ti lahko normalno se preživljal. Pa čeprav bom bankrotiral.
Grem med "strojanove".

Delta, dipl ing. strojništva.

Spoštovani kolega,

pogrešam sposobnost akademsko izobraženega kadra glede pravilnega pristopa k definiranju problema in načina reševanja le tega.

Keops, strojni tehnik
keops
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Tackleberry » 13.11.2009 16:33

Kot prvo naj povem da sem zadnjič dal čevljarju z OŠ 5 EUR (brez računa!) za 10 minut dela, da mi je zaštukal počen šiv na copatu (materail je bil 5 cm cvirna).

Kot drugo pa, če misliš delat za ta denar kar.
Od tega ima korist samo šolan lopov, ki te je oropal dostojanstva pri belem dnevu.

Malo si poglej cenike za npr. vzdrževanje rač. omrežij. kjer pa boš videl kako boš računal storitve.
Če pa ti ne gre, si pa čimprej omisli svetovalca (da sestavita pogodbe), še posebej če imaš vizijo kaj s svojim birojem in znanjem naresti.

Pa brez zamere.
Tackleberry
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a konstruktor83 » 13.11.2009 17:08

Mislim da smo preveč omejeni na neke kalupe koliko naj bi zaslužili, 5, 10,,20,50EUR/h
Brez veze, zakaj se ne bi prodajali tko kot to počnejo uspešni "trgovci". Zaračunaš pač delo po največji možni ceno kolikor jo je naročnik še pripravljen plačati. Mislim da je to največja bedari računati koliko te pride na uro. Za nekoga si lahko tudi s 5 eur na uro predrag, če pač on mogoče tistega ne more dobro prodati. Lahko pa računaš 1000eur za en dan dela pa si še vedno ugoden. Pomembno je koliko bo naprej zaslužil s tvojim delom naročnik, mislim da moramo razmišljati v tej smeri.
konstruktor83
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a konstruktor83 » 13.11.2009 17:13

aja še to, imam dovolj dela če bi kdo delal za 5EUR/h (izdelava delavniške dokumentacije)
:D
konstruktor83
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Punkt » 13.11.2009 18:44

Nisem pa še nikjer v temi opazil bistvenega.

Velika razlika je med tem ali si za nekoga zaposlen in ali si ti tisti ki daje delo.

Predvsem v tem je razlika da ko si pri nekomu zaposlen si plačan po evrih/uro. Vse ostalo pa je po dogovoru.

V tej temi pa ali ste sami samostojni podjetniki in delodajalci? Ker kot delodajalec pa sploh ne razmišljaš na takšen način pri iskanju dela za svojo dejavnost. Se pravi evri/uro ti nič ne pomeni. Pomeni le skupaj ti koliko imaš stroškov in kako jih boš pokril. Vse ostalo pa so že detajli.

Če pa greš delati v firmo kjer iščejo nekoga ki bo razvijal njihovo podjetje z novimi izdelki in tehnologijami. Tako si jaz predstavljam razvojno strojništvo. In ne proizvodno strojništvo kjer delavec nekaj sestavlja ali prestavlja ali pakira ali tolče z kladivom...

V takšni firmi pa dvomim da dobijo za 5 evrov na uro kader ki je sposoben in motiviran kaj pokazati.

Razvoj tako ali tako stane preveč da bi o takšnih cenah razmišljali. Ker kako naj sploh si privošči razvoj neko podjetje ki je pripravljeni za razvoj nekomu plačevati 5 evrov/uro. To je nemogoče. Ker takšno podjetje si ne more privoščiti razvoja. Kako pa naj izdeluje prototipe nabavi ustrezno tehnologijo kupuje znanje če nekoga ki bi naj skrbel za razvoj ne more plačati več kot 5 evrov/uro.

To ne vodi nikamor. Razvoj ne pomeni za podjetje da bo nekdo delal 5 evrov/uro 1 leto in bo zato podjetje potem ob strošku približno 12.000 evrov neto delavcu na leto nekaj razvilo in bo dolgoročno s takšno strategijo uspešno na trgu.

Morda 10X večja cifra prinese rezultat za neke srednje velike projekte. Pa še to ni nujno. Je riziko prisoten vedno da ne bo želenih rezultatov kljub takšnem vložku. Ampak tako pač je. Takšen je sistem dan danes ki to zahteva če hočeš dolgoročno sploh obstati.
Punkt
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a M5 » 13.11.2009 21:28

moje mnenje zakaj delamo za teh neverjetno dragih 5 E/h.

Pa ni sam pri nas (v firmi) tak problem je še marsikje. Dobimo risbo (ali projekt...itd,) pa vodilni v petih minutah določi ceno izdelka, v kolikem času bo izdelek narejen ...itd,

Potem pa se pojavi pri izdelavi problem, ki se prej v petih min. ni videl pa smo v ¨dreku¨

Hočem povedat, da se pri nas prekleto zelo mudi nekaj naredit oz. zmanjka časa da bi dobro premislili kako določen izdelek naredit, da ga nebomo po nepotrebnem popravljali ali kaj podobnega. Samo gas, gas in še enkrat gas.

Nimam nevem kakšnih izkušenj pa tudi denarja ne preveč pa sem pred časom kljub temu pri enostavni nalogi zrisat neke modele v acadu pa naredit program za rezkanje zahteval pošteno plačilo. Naročnik se je odločil da bo željeno dal izrisati drugje ter da mi risbe dostavi. To je bilo pred pol leta pa nima ne risb in ne komadov. Jaz pa mirno vest.

Cenite znanje, ki ga imate pa zdravje tudi. Lep dan in lahko noč.
Zateguj vijak z glavo ne z roko
M5
Strokovnjak
Strokovnjak

DELTA odgovarja

OdgovorNapisal/-a delta » 14.11.2009 18:03

Spoštovani strojniki.
Neverjetno število mnenj, stališč in napotkov je bilo povedanih na to temo v kratkem času. Vsako "pošto" cenim. Nisem politik, gospodarstvenik ali akademik, sem le konstrukter po poklicu.
Število odgovorov in njihova vsebina me je nekoliko zbegala. Vzel si bom čas in temo nekoliko analiziral.
Potem sledijo ukrepi, ukrepi s katerim se bom po predvidevanjih zagotovil eksistenco sebi in mojim najbližjim.
Je pa velika verjetnost, da si bom omislil delo za 850 EUR/mesec, kar znese 4,88EUR/uro. Namreč ponudbo že imam.
Toliko o mojih optimističnih 5-ih evrih.

S tem zaključujem temo.

Lep pozdrav vsem strojnikom, razvojnikom, konstrukterjem, inovatorjem

DELTA, dipl. ing. strojništva.
delta
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: DELTA odgovarja

OdgovorNapisal/-a KY » 14.11.2009 18:20

delta napisal/-a:Spoštovani strojniki.
Neverjetno število mnenj, stališč in napotkov je bilo povedanih na to temo v kratkem času. Vsako "pošto" cenim. Nisem politik, gospodarstvenik ali akademik, sem le konstrukter po poklicu.
Število odgovorov in njihova vsebina me je nekoliko zbegala. Vzel si bom čas in temo nekoliko analiziral.
Potem sledijo ukrepi, ukrepi s katerim se bom po predvidevanjih zagotovil eksistenco sebi in mojim najbližjim.
Je pa velika verjetnost, da si bom omislil delo za 850 EUR/mesec, kar znese 4,88EUR/uro. Namreč ponudbo že imam.
Toliko o mojih optimističnih 5-ih evrih.

S tem zaključujem temo.

Lep pozdrav vsem strojnikom, razvojnikom, konstrukterjem, inovatorjem

DELTA, dipl. ing. strojništva.

Odkod pa si, da ti tako slabo plačo ponujajo? :o
Ko bom velik, bom delal stroje!
KY
Strokovnjak
Strokovnjak

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov