epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

33test napisal/-a:6 vas sedi za mizo in razmislja kako bi en delavec gonil pecikl, da bi proizvajal elektriko, katero bi vi potem prodajali in od tega imeli korist?
A delate v vladi republike slovenije? Podobne ideje imajo tm.........

-M- napisal/-a:jambo napisal/-a:...pač imamo naloge in "pridni" jih predčasno opravimo...
Kapo dol. Lepo je slišat, da obstajajo še tako pridni delavci.

xstrojnik napisal/-a:Ker imam občutek, da nekateri ne razumejo nad čim sem se zgražal v odzivu na naslov teme, bom pojasnil.
1. Če je za izračun tega kar navaja potrebno visoko strokovno znanje strojnikov in energetikov(izziv??), potem pa res ne vem kako so npr. spravili skupaj tiste ladijske motorje iz sosednje teme pred kakšnimi 50 ali 60 leti?
2. Če nekdo pomisli (brez kakršnih koli izračunov), da bi lahko ustvarjal profit s tem, da bi s telesno močjo ustvarjal električno energijo in to v dobi, ko npr. nuklearke bruhajo energijo po tako nizki ceni, da težko verjameš, potem nekaj ni najbolj vredu z njegovo logiko.
3. Napisal je da, pričakuje, da izračuna ne bo zmogel en sam strojnik ampak vsak en del. V osmem razredu pri fiziki bi takle izračun naredili "med malico".
4. Takšna tema meče čudno luč na strojnike. Ne zaradi kakšnih moralnih zadržkov ampak zaradi velikega pomanjkanja znanja.

Recimo da je to bio energija in jo prodamo...da bi ustvarjal profit...
ker je to strojniški forum sem misli da bo kakšna pomoč... pa vendar sem se zmotil.
Za nekatere od nas, (6 se nas je lotilo) zgol za hobby in da čas hitreje mine ko sedimo na delavnem mestu brez dela je pač stvar da se še kaj naučimo...
Lotili smo se od začetka vse do velikosti zobnika, ročice ...
mah ne ne nobene koristi, to ti že zdrav razum pove da tako razen s sužnjem nemoreš imeti dobička , pa še suženj ti več poje kakor naredi...
....s kolikšno hitrostjo bi moral vrteti generator? pa kakšne prenose bi potreboval?...sicer sem mislil s tem ali bi si uzeli čas oziroma imeli zanimanje pa rešili vsaj delček, če se vam usega ne ljubi...
.da čas hitreje mine ko sedimo na delavnem mestu brez dela

jambo napisal/-a:keops napisal/-a:jambo]..ker je to strojniški forum sem misli da bo kakšna pomoč... pa vendar sem se zmotil.[/quote]
Očitno, predvsem v tem, da si "strojniški" predstavljaš malo po svoje.[/quote]
no pa razloži mi[/quote]
Razloži ti meni, kako bi se (vsekakor) dalo izkoristiti še kolesarjev prdec.
[quote="jambo napisal/-a:še nekaj sm pozabil, če si bil v oš sposoben to med malico izračunati, te prosim da mi izračunaš (ni potrebno med malico) tukaj v meru, uzemi si čas. s kolikšno hitrostjo bi moral vrteti generator? pa kakšne prenose bi potreboval?

Vrni se na Iz življenja strojnikov
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov