epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Pa me zanima kako je tukaj s samostojno potjo,....Pa če ima mogoče kdo še kakšno dodatno literaturo za učit doma

Zmago1 napisal/-a:Pa me zanima kako je tukaj s samostojno potjo,....Pa če ima mogoče kdo še kakšno dodatno literaturo za učit doma
Bistveno je, da razumeš, kdo in kdaj se gre lahko samostojno pot. In ti očitno ne razumeš.
Ti bom poskušal razložit zakaj.
Če si samostojen projektant ali konstrukter, ne samo da moraš obvladat orodje (PRO/E) v nulo, obvladat moraš tudi delo projektiranja in konstruiranja, tehnologijo izdelave orodij ali naprav, tehnologijo proizvodnje, moraš imet izkušnje, poznat moraš ljudi, vedet kam se obrnit za nasvet, kam za kooperacijo, kam za to, kam za ono, gradit široko socialno mrežo, se promovirat tako ali drugače in še ni zadosti. Rabiš imet doo ali sp, imet licenčni software, imet prostor, nekega stalnega naročnika za hude čase,...
Kaj od tega obvaladaš? Preden nisi alfa in omega na svojem področju nimaš šans. Vsak ki dela orodja, konstrukcije, karkoli,...bo najprej uporabil svoje ljudi, potem pa ko se bodo pojavili problemi in jih ne bodo mogli rešiti, se bodo obrnili na zunanje-samostojne projektante, zdaj v recesiji bodo še enkrat pritisnili na notranje vire,...in šele potem, in če si res dober boš mogoče prišel zraven, pa še to moraš imeti reference,...da vedo da si sposoben sploh naredit to kar zahtevajo, da si že delal podobne stvari in da obvladaš zadevo bolje od njih!
Ne da bi te odvračal od česarkoli, ampak če se učiš osnove PRO/e ja potem si še leta daleč od samostojne poti, in ti predlagam da se zaposliš v firmi ki dela na področju ki te zanima in srkaš znanje.....
lp, Z

favorites napisal/-a:in kaj naj bi potem iz tukaj ven potegnil? v strojništvu ni prihodnosti če nimaš vezhehe

predator3 napisal/-a:favorites napisal/-a:in kaj naj bi potem iz tukaj ven potegnil? v strojništvu ni prihodnosti če nimaš vezhehe
TOČNO TAKO pa še če jih imaš je vsak zidar bolje plačan od strojnika včasih so bili strojniki bolj cenjeni danes je pa en velik K...C pa lp.

favorites napisal/-a:predator3 napisal/-a:favorites napisal/-a:in kaj naj bi potem iz tukaj ven potegnil? v strojništvu ni prihodnosti če nimaš vezhehe
TOČNO TAKO pa še če jih imaš je vsak zidar bolje plačan od strojnika včasih so bili strojniki bolj cenjeni danes je pa en velik K...C pa lp.
pa a je res tak slabo??? mislim sej jaz sem šel to študirat zaradi veselja, sam ena kakor tolko dobra plača bi pa vseeno mogla biti. To verjetno res veze in poznanstva so kar ključnega pomena, ampak tako je povsod. Verjetno če ne drugega je pa vsaj služba. Po večini panog je po moje še vedno težje dobiti službo. Je pa verjetno kar velika razlika spet v katerem podjetju dobiš službo pa kakšno. Če ne skrivnost seveda!!! Kakšna pa je povprečna plača konstruktera, cnc programerja itd nasploh v strojništvu.

Vrni se na ProEngineer Wildfire
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov