epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Ali veš, da potrebna višina trama raste skoraj linearno z razponom?med stebri 5,4 m skupaj čez stebre pa 8,1 m dolg tram dimenzije 17,5x23,5

Odvisno od tega, kako kvalitetno jih boš med sabo spojil, da se pri obremenitvi ne moreta med sabo premakniti. En sam tram 20 x 40 bo pri max obremenitvi imel skupni poves 1,6 cm. Dva trama 20 x 20, eden vrh drugega brez medsebojnega spoja, bosta imela poves 11 cm. Bolj pravilen in kvalitetnejši bo spoj med njima, manjši bo poves (tudi napetost), lahko se zelo približa prvi varianti.če naj bi bil poves res samo 2-3 cm
Eno je lepše, drugo cenejše.namesto tegole na izotekt navarim še enkrat izotekt z posipom

Prilepi kako fotko, ko boš poskusno sestavljal tram, da pokažeš moznike. Vlakna lesa moznikov morajo biti vzdolž trama poševno navzgor. Zareza v vsak tram je tako globoka, kot je moznik debel.upam da bom zadevo naredil dobro

zadoščal bi le en steber. Brez stebra se sicer ne bo zlomil, se bo pa preveč povesil in zgoraj se bo čutilo kako je strop mehak, bo tudi precej nihal.Tram je podprt, kot sem že napisal z dvema stebroma, eden od njiju ne nosi praktično nič,

Žust napisal/-a:Kaj če bi ga zamenjali z jeklenim I profilom, kakšnih dimenzij bi moral bi moral biti profil, da ne bi potreboval stebra?

IPE 240 ali HEA 220če bi ga zamenjali z jeklenim I profilom,

plero napisal/-a:Pozdravljeni!
Žerjavar mene pa zanima kje lahko dobim te podatke koliko snega je predvideno za kakšno lokacijo. Namreč sem 8 km izven Vrhnike.
Lp ter hvala lepa

Vrni se na Konstruiranje in mehanika
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost