epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Tamy napisal/-a:O.K. dogovorjeno, se bom obrnil na kontakt na linku. Imam pa medtem se eno strokovno vprasanje: kaksne Cu cevi naj uporabim za povezavo med enotami. Tiste v prosti prodaji, ki jih je mozno dobiti na metre? naj ne bi bile deklarirane za pritiske, kakrsni so pri hladilnih plinih. Kako je s tem ali je potrebno paziti na to, kaksne cevi kupim?

zuti napisal/-a:Sassapo, Fuji bi me zanimal. Če še ni oddan, bi te poklical na eno od mobilnih številk ki so navedene na spletni strani, da rečeva kakšno besedo![]()
lp zuti

Tamy napisal/-a:Dedek glej, razumem da ni nic zastonj, kot so mi tudi poznane cene TC. Tudi o uslugah sem govoril v smislu bolj ugodnih cen oz.protiuslugi, nikakor pa ne pricakujem od nikogar nic brezplacno. Je pa tako, da vsakdo gleda na ceno premo sorazmerno z dohodki, ki jih ima. Ce povem le to, da hiso delamo od l.95 in se danes ni dokoncana, ter da sem okoli 80% vsega naredil sam, ti bo verjetno jasno o cem govorim, cepraj mi je neprijetno. Sasapo, tebi pa sporocam, da sem resen kandidat, pa bi se oglasil stvar pogledat konec tedna, vseeno pa bi zelel vedeti nazivno moc kompresorja, oz. klime.

Tamy napisal/-a:Dedek, vidim da nisi 'od vceraj' (tega tako nikoli nisem mislil) in ti nic ne uide. Ena cev gre skozi navitje izmenjevalca, skoraj do vrha, druga pa je ravna z dnom. Prikljucki so sicer 3/4, ampak je zaenkrat povezano z gibljivimi cevmi. Plin pa je kot pri klimi 6 in 10mm, oz. colske mere 3/8 in 1/4', vhod z druge strani, ena cev v vijacnici, druga od konca ovojev ravna nazaj do izhoda. Cisti protitok to sicer ni, ampak v veliki vecini. Zato tudi ni nevem kaksne velike razlike, ce se cevi med seboj zamenjajo. Skkratka, delal sem s tem, kar sem imel pri roki, finese pa morda se pridejo.

Tamy napisal/-a:Joze, hvala za podporo! Tocno to kar pises, sem imel v mislih (kvazimonterji, vakumiranje s kompresorjem, itd..) Kompresor imam, orodje za pertlanje 6 in 10mm sem si naredil sam (funkcionira, sem priklapljal klimo), ravno ogledujem manometre-brez 'slaufov', naprej se bom ze nekako znasel. Le tako detaljno se nimam razdelanih stvari v glavi, kot jih ti 'stresas iz rokava' in si ne delam utvar, da jih kdajkoli bom. Sam se sele spoznavam s tem, rezultat pa je takoimenovana TC, ki sem jo iz firbca sestavil pred kratkim, in ni dala nevemkaksnih rezultatov. Ampak vsak zacetek je tezak. Zato se enkrat hvala za vso pomoc in informacije, ko se pa znajdem v slepi ulici, se pa spet oglasim!

Tamy napisal/-a:Sasapo, zaenkrat lahko recem samo hvala, vendar bova morala o tem se kaj predebatirati, ko se oglasim po klimo.

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo
Po forumu brska: Google [Bot] in 0 gostov