epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderatorji: -M-, čopi, eustahije

aljo-je-letu-srt napisal/-a:živio
doma imam omenjen motor in sem ga nekaj predeloval.
odprl sem tudi menjalnik da bi malo videl kako izgleda.
ko pa sem motor sestavil pa sem šel na testno vožnjo pa je bila vožnja možna le v 1. prestavi, pri 2. se je malo vrtela potem pa se je motor začel vrteti v prazno, v katero drugo prestavo ni holtel prestaviti
po ponovnem razdrtju in nekašnem popravilu (bolj tako, tako) pa je začelo metati ven vse prestave(se vrti, ne vrti, vrti, ne vrti itd) preizkus je bil opravljen na ponku
opazil sem da se trn prewstavi le delno v bistvu manjka do pravegta mesta le 2 mm
kaj bi lahko bilo narobe?
hvala za odgovore

čopi napisal/-a:zadnjič sem kupil mercedeza pa sem malo podiral menjalnik ker me je zanimalo kako izgleda, pa tudi meni sedaj noče dat iz prve v drugo!!

čopi napisal/-a:Gluparija je podirat zdrav agregat samo zato ker me zanima kako deluje. Tudi meme zanima kako je narejen menjalnik v bentliju pa ga ne podiram!!

superpsiho napisal/-a:čopi napisal/-a:Gluparija je podirat zdrav agregat samo zato ker me zanima kako deluje. Tudi meme zanima kako je narejen menjalnik v bentliju pa ga ne podiram!!
no v tem smo si različni.... Če neboš podru neboš vedu kako deluje... povej mi. misliš da pogledaš v knjigo in vidiš kako je kaj sestavljeno al morš podret pa čeprov nisi siguren, da boš lahko sestavu nazaj??
Delal sem šolo za avtomehanika in nato kar nekaj časa opravljal ta poklic in marsikater menjalnik na avtombilu sem moral podreti, pa čeprav nisem vedu kako je sestavljen in seveda sm ga moral tud sestavit nazaj...
Prosm pomisli preden kaj napišeš. Stvar morš podret, da vidiš kako izgleda in deluje... Res, da knjige povedo marsikaj ampak ta marsikaj je 5% od realnosti:P

masinist napisal/-a:Verjetno je bat zagrabil.
A si cilinder mogoče stružil?
lp, masinist

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost