STROJNISTVO.com • Poglej temo - Težave pri apn 6s

Težave pri apn 6s

"Friziranje", sam svoj mojster, modelarstvo ...

Moderatorji: -M-, čopi, eustahije

Težave pri apn 6s

OdgovorNapisal/-a aljo-je-letu-srt » 11.4.2010 19:05

živio

doma imam omenjen motor in sem ga nekaj predeloval.
odprl sem tudi menjalnik da bi malo videl kako izgleda.
ko pa sem motor sestavil pa sem šel na testno vožnjo pa je bila vožnja možna le v 1. prestavi :evil: , pri 2. se je malo vrtela potem pa se je motor začel vrteti v prazno, v katero drugo prestavo ni holtel prestaviti
po ponovnem razdrtju in nekašnem popravilu (bolj tako, tako :oops: ) pa je začelo metati ven vse prestave(se vrti, ne vrti, vrti, ne vrti itd) preizkus je bil opravljen na ponku
opazil sem da se trn prewstavi le delno v bistvu manjka do pravegta mesta le 2 mm

kaj bi lahko bilo narobe?
hvala za odgovore
save water, drink beer
aljo-je-letu-srt
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a PartyBoy » 11.4.2010 21:36

Nekaj si narobe sestavil. Daj kakšnemu prijatelju, ki je to že večkrat počel.

Re: Težave pri apn 6s

OdgovorNapisal/-a superpsiho » 12.4.2010 21:52

aljo-je-letu-srt napisal/-a:živio

doma imam omenjen motor in sem ga nekaj predeloval.
odprl sem tudi menjalnik da bi malo videl kako izgleda.
ko pa sem motor sestavil pa sem šel na testno vožnjo pa je bila vožnja možna le v 1. prestavi :evil: , pri 2. se je malo vrtela potem pa se je motor začel vrteti v prazno, v katero drugo prestavo ni holtel prestaviti
po ponovnem razdrtju in nekašnem popravilu (bolj tako, tako :oops: ) pa je začelo metati ven vse prestave(se vrti, ne vrti, vrti, ne vrti itd) preizkus je bil opravljen na ponku
opazil sem da se trn prewstavi le delno v bistvu manjka do pravegta mesta le 2 mm

kaj bi lahko bilo narobe?
hvala za odgovore

Hmm... nekje na IZKLOPU sem nekomu že pomagu sestavit menjalnik s slikami... mal pobrskaj;)
superpsiho
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a čopi » 13.4.2010 13:54

zadnjič sem kupil mercedeza pa sem malo podiral menjalnik ker me je zanimalo kako izgleda, pa tudi meni sedaj noče dat iz prve v drugo!!
Lahko je delati težje je komandirati
čopi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a superpsiho » 14.4.2010 12:59

čopi napisal/-a:zadnjič sem kupil mercedeza pa sem malo podiral menjalnik ker me je zanimalo kako izgleda, pa tudi meni sedaj noče dat iz prve v drugo!!

Nevem zakaj morjo nekateri vedno napisat kaj neumnega...
Vse pohvale, če nisi firbčen se ne naučiš veliko:)

Če ti ne rata sestavit mi pošlji pm pa ti pomagam
superpsiho
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a čopi » 14.4.2010 13:52

Gluparija je podirat zdrav agregat samo zato ker me zanima kako deluje. Tudi meme zanima kako je narejen menjalnik v bentliju pa ga ne podiram!!
čopi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a 934692 » 14.4.2010 15:27

Osnovnošolska napaka, ki si jo naredil je da si narobe obtrnil tamali zobnik na menjalniku. Pol pa ti vsi zobniki hodijo sem ter tja po menjalniku. Ti ga samo obrni pa bo vse OK.
934692
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a PartyBoy » 14.4.2010 20:19

Svetujem da drugič ko kaj razdiraš zadevo malo poslikaš, magari z telefonom. Ko sem kompletno rihtal enega ktm-ja je bilo slikanje live saving...

OdgovorNapisal/-a grm659... » 15.4.2010 20:53

Naj napišem par besed,kar se tiče menjalnika in razdiranja po nepotrebnem!Je že res,da je najbolj enostavno obrniti-5-zobnik navzgor pa si rešen,skoraj,vseh težav.V nasprotnem pa je potrebno vstavit,distančno podložko,da zobniki---ne plešejo--po menjalniku.Zobniki naj med seboj imajo le toliko-lufta-,da se med seboj preveč ne drgnejo in se normalno vrtijo,ne pa preveč,ker v tem primeru sornik menjalnika ne prilega celotnega ležišča zobnika in rado meče iz predstave.Tudi sam menjalnik ne sme imeti -lufta-ven in not v blok mašine,ker s tem podaljšaš hod menjalnega vzvoda in tudi iz predstave bo metalo.Če tega nisi delal še nikoli in ne poznaš-logičnega-delovanja menjalnika,zaprosi nekoga,ki se na to spozna,da ti pokaže,ker boš prišparal pri denarju in živcih!!!Mogoče si kje blizu,pa ti tudi jaz pokažem,kar je bolj enostavno kot opisovati sam postopek! :D Na napakah se vsi učimo,eni manj,drugi dlje!Sam sem razdrl že več,popolnoma novih stvari,da sem si potešil-FIRBEC-in v primeru okvare,to brez problemov odpravil!!!Res je,da sem izničil tudi garancijo,ampak iz tega sem le nekaj potegnil-vsaka šola se plača-!Sicer pa se s takimi zadevavi"igram"že več kot 40let.Znanje si pridobivamo vsak dan,pa vseeno še vsega ne znamo,ali pa nam določene stvari delajo probleme.Danes si lahko izkušnje izmenjujemo prek interneta,po raznih forumih,...čase nazaj tega ni bilo.Odvisen si bil od svoje iznajdljivosti,ali pa kakega starega "MOJSTRA",če se te je usmilil in ti zaupal kak nasvet!Učimo se,dokler živimo,pa vseeno ne vemo, vsega. :wink:
Slika
Zadnjič spremenil grm659..., dne 2.6.2010 18:57, skupaj popravljeno 1 krat.
več glav,več ve!
grm659...
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Ribnica 1310

OdgovorNapisal/-a superpsiho » 18.4.2010 17:39

čopi napisal/-a:Gluparija je podirat zdrav agregat samo zato ker me zanima kako deluje. Tudi meme zanima kako je narejen menjalnik v bentliju pa ga ne podiram!!

no v tem smo si različni.... Če neboš podru neboš vedu kako deluje... povej mi. misliš da pogledaš v knjigo in vidiš kako je kaj sestavljeno al morš podret pa čeprov nisi siguren, da boš lahko sestavu nazaj??
Delal sem šolo za avtomehanika in nato kar nekaj časa opravljal ta poklic in marsikater menjalnik na avtombilu sem moral podreti, pa čeprav nisem vedu kako je sestavljen in seveda sm ga moral tud sestavit nazaj...
Prosm pomisli preden kaj napišeš. Stvar morš podret, da vidiš kako izgleda in deluje... Res, da knjige povedo marsikaj ampak ta marsikaj je 5% od realnosti:P
superpsiho
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a avbi » 29.3.2011 20:19

superpsiho napisal/-a:
čopi napisal/-a:Gluparija je podirat zdrav agregat samo zato ker me zanima kako deluje. Tudi meme zanima kako je narejen menjalnik v bentliju pa ga ne podiram!!

no v tem smo si različni.... Če neboš podru neboš vedu kako deluje... povej mi. misliš da pogledaš v knjigo in vidiš kako je kaj sestavljeno al morš podret pa čeprov nisi siguren, da boš lahko sestavu nazaj??
Delal sem šolo za avtomehanika in nato kar nekaj časa opravljal ta poklic in marsikater menjalnik na avtombilu sem moral podreti, pa čeprav nisem vedu kako je sestavljen in seveda sm ga moral tud sestavit nazaj...
Prosm pomisli preden kaj napišeš. Stvar morš podret, da vidiš kako izgleda in deluje... Res, da knjige povedo marsikaj ampak ta marsikaj je 5% od realnosti:P

tut js mam en problem. Na mojem mopedu se mi je nekaj čudnega zgodilo... menjal sem cilinder in bat- vse lepo in prav ( delalo je kot mora). Potem sem se pa po cca. 30 min vožnje peljal po hribu navzdol nakar je karnaenkrat zapremzalo in motor je ugasnil. Po tem je začel trokirat. Kaj bi bilo? LP
TOMOS-Conecting people
avbi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a masinist » 29.3.2011 20:33

Verjetno je bat zagrabil.
A si cilinder mogoče stružil?

lp, masinist
masinist
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a avbi » 29.3.2011 20:42

masinist napisal/-a:Verjetno je bat zagrabil.
A si cilinder mogoče stružil?

lp, masinist

Ne, nič ni struženo al pa bilokakšne predelave. Original tomosov cilinder. Aja pa pol je delalo lepo naprej sam mal trokira in ne smem imet polnega gasa
TOMOS-Conecting people
avbi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a čopi » 29.3.2011 20:57

Zaribal ti je, zato ker bat ni bil utečen!
čopi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 29.3.2011 21:30

saj ti je še dolgo zdržalo, če si res vozil po klancu navzdol in to ves čas brez "gasa", kje je pa mazanje, ga ni, oziroma je bilo zelo pičlo, ja je zaribal :oops:
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

Naslednja

Vrni se na Friziranje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov