STROJNISTVO.com • Poglej temo - DNEVNICE IN NADURE

DNEVNICE IN NADURE

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a keops » 31.5.2010 15:27

Kot s.p. potuješ po naročilu stranke (delodajalca).
Za delodajalca je potovanje neproduktiven čas, sam pa ta čas "delaš" oz. ta čas pač ne moreš delati za drugega naročnika, se pravi, da moraš svoje ure nekomu obračunati.Naročnik storitve za moje pojme plača ves moj porabljen čas.

???

Za naročnika sem na razpolago od danes zjutraj do pojutrišnjem zvečer (6,00-18,00).Od tega prvi dan potovanje (6,00-23,00), drugi dan sestanek s stranko naročnika (8,00-22,00), tretji dan sestanek s stranko naročnika (8,00-10,00), povratek (10,00-18,00).

Predlagano plačilo (za nazaj!):
-potovanje do 8h/dan, torej 8+8, dejansko 17+8(po urni postavki, predlagani s strani naročnika)

-sestanek s stranko naročnika po porabljenem času (po nekaj višji urni postavki, predlagani s strani naročnika)

Prejeto plačilo:
- št. ur moje odsotnosti "z del. mesta" (6,00 prvi dan- 18,00 tretji dan, po moji urni postavki)
- dopis odvetnika 60EUR

Na pot je bilo treba "od danes na jutri".Naročnik se ni bil pred potovanjem niti približno pripravljen pogovarjati o ceni.Ob povratku sem izstavil račun, opomin, nato pa predal zadevo odvetniku (glej zgoraj, 60EUR).Plačilo v treh dneh.

Lp

Vrednost posla cca. 250.000EUR.
keops
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a acestudio » 31.5.2010 16:21

Pa saj je vsem jasno, zakaj se gre. Z eno besedo, izkoriščanje, izkoriščanje in še enkrat izkoriščanje. Če se pustite, se bo pač to dogajalo.
Ampak v tej zgodbi so za mene glavni krivci inženirji, oz. diplomirani strojniki, kateri se pustijo nategovati za 700-900eur mesečne plače in ne izkoriščevalski lastniki! Tudi ne krivim te iste lastnike, kateri nam vsem skupaj v teh časih ne plačujejo prispevkov, ampak državo, ker to dovoljuje !!!

Re: BountyH:
No realen svet je takšen, da sem si v kratkem času uspel najti službo, kjer bom imel še kar nekaj večji osnovni dohodek za 8 urni delovni čas, kot pri prvem delodajalcu. Skrivnost uspeha - pogum in vztrajnost štejeta :)).

Razne tiče na tem forumu pa tudi prosim, da ne zavajajte ljudi z psiho-besednimi forami ala.., "v teh časih ni veliko maneverskega prostora", "bodite srečni, da imate delo", "pri drugih je še slabše", "dela ni", "bodi zadovoljen nad tem kar dobiš" bla, bla, bla...Vse besede so mi še kako znane od raznih direktorjev, kateri so zgleda skupaj obiskovali motivacijski "recesijski" tečaj za delavca.....

Ko je že govora o podarjenih urah delavca, kateri se mora peljati od točke A do točke B izven delovnega časa;
Poglejte doktorje, kateri so plačani za stanje pripravljenosti in to ne malo. Pa takrat ti osebki delajo; NE !!!
acestudio
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Brusilec » 31.5.2010 20:05

Abakus napisal/-a:Še en vidik. Delodajalec te pošlje na sejem v tujino, vse skupaj traja 3 dni. Delodajalcu si na razpolago 3x24 ur, plačano pa imaš 3x8 ur plus dnevnice. Je že kdo pričakoval plačilo 48 ur nadur? Na nek način bi bilo prav, a vendar to ni delo.

Mislim da je čisto jasno da so nadure, ure ki se delajo črez 8 ur.. oziroma 7 ali 7,5, odvisno od firme.. mislim da je večini ljudi ki dela takole na terenu v interesu delat malce več kot pa 8 ur.. nekateri delajo celo po 12, 14,.. noben pa ni rekel da se ležanje v postelji šteje pod nadure.. govora je bilo o DNEVICAH
Brusilec
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a keops » 1.6.2010 7:18

[quote="Brusilec.. govora je bilo o DNEVICAH[/quote]

A o devicah? 8)
keops
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a KY » 1.6.2010 7:37

Slavc napisal/-a:Na moje direktno vprašanje podjetnikom, kako obravnavajo svoje zaposlene le en odgovor.....???
Glede na takšno vrsto partnerjev na tem portalu in še celo vrsta "uglednih" podjetij. Kaj to ni sramota.
Rekel bi, da beseda izkoriščanje delavcev ni dovolj. Poleg tega je izrazitejša pohlepnost novodobnih lastnikov in podjetnikov in močno upam, da se jim bo to maščevalo.

Podjetniki nismo ravno pogosti na forumih. 8)

Meni ni problem dati plače, če si jo je človek sposoben zaslužiti. Celo zelo rad dam visoko plačo, saj je z dobro plačanimi in zadovoljnimi ljudmi dosti lepše delati. Srečujem se pa s problemom, da moraš človeka za rokico voditi skozi projekt, pa ti še vedno uspe nasuti napak in neumnosti v projekt, da imaš včasih več škode, kot koristi z njim. :roll:

Pri meni je imel človek s poklicno šolo precej večjo plačo, kot se znate nekateri pohvaliti, odšel je pa zato, ker se v dveh letih ni uspel popolnoma nič novega naučiti.

Iščem konstrukterja, ki je sposoben zaslužiti za dobro plačo, prispevke, delovni prostor, opremo ki jo rabi, ogrevanje in osvetlitev ki jo potrebuje, meni je pa dovolj, da ostane tisti minimum, da se mi ga splača gledati pod nogami. Morda pol njegove plače. 8)

Si zainteresiran? 8)

LP
Ko bom velik, bom delal stroje!
KY
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a BountyH » 1.6.2010 10:04

acestudio napisal/-a:Pa saj je vsem jasno, zakaj se gre. Z eno besedo, izkoriščanje, izkoriščanje in še enkrat izkoriščanje. Če se pustite, se bo pač to dogajalo.
Ampak v tej zgodbi so za mene glavni krivci inženirji, oz. diplomirani strojniki, kateri se pustijo nategovati za 700-900eur mesečne plače in ne izkoriščevalski lastniki! Tudi ne krivim te iste lastnike, kateri nam vsem skupaj v teh časih ne plačujejo prispevkov, ampak državo, ker to dovoljuje !!!

Re: BountyH:
No realen svet je takšen, da sem si v kratkem času uspel najti službo, kjer bom imel še kar nekaj večji osnovni dohodek za 8 urni delovni čas, kot pri prvem delodajalcu. Skrivnost uspeha - pogum in vztrajnost štejeta :)).

Razne tiče na tem forumu pa tudi prosim, da ne zavajajte ljudi z psiho-besednimi forami ala.., "v teh časih ni veliko maneverskega prostora", "bodite srečni, da imate delo", "pri drugih je še slabše", "dela ni", "bodi zadovoljen nad tem kar dobiš" bla, bla, bla...Vse besede so mi še kako znane od raznih direktorjev, kateri so zgleda skupaj obiskovali motivacijski "recesijski" tečaj za delavca.....

Ko je že govora o podarjenih urah delavca, kateri se mora peljati od točke A do točke B izven delovnega časa;
Poglejte doktorje, kateri so plačani za stanje pripravljenosti in to ne malo. Pa takrat ti osebki delajo; NE !!!

Ja pogum in vztrajnost štejeta, fajn pa je da ma človek,ko išče službo tudi malo zegna. Če si se vredi zmeno, ok, jaz z tem nimam problemov, kvečjemu čestitam.
Drei Doktoren, Wirtschaft ist verloren.
BountyH
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mel » 3.6.2010 8:59

KY napisal/-a:
Slavc napisal/-a:Na moje direktno vprašanje podjetnikom, kako obravnavajo svoje zaposlene le en odgovor.....???
Glede na takšno vrsto partnerjev na tem portalu in še celo vrsta "uglednih" podjetij. Kaj to ni sramota.
Rekel bi, da beseda izkoriščanje delavcev ni dovolj. Poleg tega je izrazitejša pohlepnost novodobnih lastnikov in podjetnikov in močno upam, da se jim bo to maščevalo.

Podjetniki nismo ravno pogosti na forumih. 8)

Meni ni problem dati plače, če si jo je človek sposoben zaslužiti. Celo zelo rad dam visoko plačo, saj je z dobro plačanimi in zadovoljnimi ljudmi dosti lepše delati. Srečujem se pa s problemom, da moraš človeka za rokico voditi skozi projekt, pa ti še vedno uspe nasuti napak in neumnosti v projekt, da imaš včasih več škode, kot koristi z njim. :roll:

Pri meni je imel človek s poklicno šolo precej večjo plačo, kot se znate nekateri pohvaliti, odšel je pa zato, ker se v dveh letih ni uspel popolnoma nič novega naučiti.

Iščem konstrukterja, ki je sposoben zaslužiti za dobro plačo, prispevke, delovni prostor, opremo ki jo rabi, ogrevanje in osvetlitev ki jo potrebuje, meni je pa dovolj, da ostane tisti minimum, da se mi ga splača gledati pod nogami. Morda pol njegove plače. 8)

Si zainteresiran? 8)

LP

Videti je, kot da ni nobenega kandidata za zgoraj opisano delo. Vsi samo jokamo nad zahtevnim delom in nizkimi plačami.
Ali lahko napišeš kaj več o zahtevah glede dela konstrukterja: področje dela, zahtevano znanje, lokacija...

Lp
Mel
mel
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a KY » 3.6.2010 9:24

Aktiviraj mail, pa lahko kaj več povem.

LP
KY
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Slavcr » 3.6.2010 16:00

KY, tudi mene nekoliko zanima. Imam pa dva pomisleka:
Tvoja skromnost - zadostuje ti "tisti minimum" - koliko neki je to?
Tvoja nadutost - da bi človeka "gledal pod nogami" - če rabiš predpražnik, ne išči konstrukterja. Si že kdaj slišal, da so poleg plače pomembni tudi človeški odnosi?
Pa nikar prav preveč ne zameri .
Slavcr
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a KY » 3.6.2010 18:12

Slavcr napisal/-a:KY, tudi mene nekoliko zanima. Imam pa dva pomisleka:
Tvoja skromnost - zadostuje ti "tisti minimum" - koliko neki je to?
Tvoja nadutost - da bi človeka "gledal pod nogami" - če rabiš predpražnik, ne išči konstrukterja. Si že kdaj slišal, da so poleg plače pomembni tudi človeški odnosi?
Pa nikar prav preveč ne zameri .

Če boš komentar bral z namenom, da najdeš snov za sindikalni boj, ga boš našel v bilokateri besedi, vendar ti potem priporočam službo pri Semoliču. Je bolj donosno. :-?

Kar se mene tiče, že sedaj zaslužim čisto dovolj in nimam potrebe, da bi na račun nekoga zaslužil več, bi pa rad kakšno uro na dan manj delal. Zato tudi iščem človeka. V bistvu iščem mladega fanta, ki še ni naveličan vsega, za kombinirano delo v konstrukciji in samem zlaganju svojih umotvorov. 8)

Predpražnike imam in dodatnih ne rabim, tako da če bi se na to mesto prijavil, je žal zasedeno. Predpražnika v konstrukciji tudi imeti ne bi želel, saj so to običajno ljudje brez idej. Sam sem se ko sem bil v službi z vsakim šefom za svoj prav skregal, pa so me kvečjemu bolj cenili zaradi tega.

Z večino kooperantov, strank, delavcev in ostalih soudeleženih pri delovnem procesu, se je razvil bolj kot ne prijateljski odnos, tako da smo po delu radi šli še na pijačo skupaj, ne pa da bi se grdo gledali. 8)

LP
KY
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a korenje » 3.6.2010 18:37

ponujaš več kot 2000€/mesec?
korenje
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 3.6.2010 18:43

korenje napisal/-a:ponujaš več kot 2000€/mesec?

Namesto, da bi napisal kaj znaš..... pa od dnarja.

Zlo dober vtis....
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a KY » 3.6.2010 18:45

korenje napisal/-a:ponujaš več kot 2000€/mesec?

Si sposoben za toliko?

Ne želim foruma v male oglase spremeniti, vendar ne ponujam ničesar, saj mora vsak sam sebi ceno postaviti.

V tvojem primeru bi te naprimer prosil, da v par stavkih razložiš, kako bi plačo zaslužil. 8)

Večina ljudi, s katerimi sem delal, bi jo težko. 8)

LP
KY
Strokovnjak
Strokovnjak

Prejšnja

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov