Se opravičujem za nepopolnost risbe, žal nisem iz vrst strojnikov, tako da določenih stvari pač ne znam
Kar se tiče kosa pa najbolje da razložim celotno zgodbo. Delam dirkalni avto in ker so potrebne določene predelave, potrebujem določene custom dele. V preteklosti sem uporabljal usluge lokalnega "drejarja", ki je sicer naredil kvalitetne izdelke, vendar pa zaradi starosti vse manj dela. Zato sem začel premišljevati kakšna je alternativa s cnc obdelovalnimi stroji.
Po moji logiki je namreč cnc stroj že po defaultu natančen in se mu ni treba truditi, pač naredi tako kot mu veleva program. Zato bi bil po moji logiki lahko tudi cenovno bolj konkurenčen od ročne izdelave, seveda pa lahko da se tudi motim, glede na to da so ti stroji zelo dragi.
Zaradi tega sprašujem vas, ki imate s tem izkušnje, kakšne so okvirne cene in koliko lahko računam da bi me prišle izdelave takih kosov.
Prosil bi tudi če mi lahko predlagate koga, ki bi mi to izdelal. V prihodnosti bi rabil načeloma 3 različne storitve: cnc rezkanje, cnc struženje in laserski ali vodni razrez, problem je v tem da gre za butično število kosov in da sem omejen z budgetom.
Kar se tiče tega kosa na skici. Gre za adapter za pritrditev zavor. Zaradi prostorskih omejitev bo adapter privarjen na originalni nosilec čeljusti po večji površini. Tisti dve luknji na izrastkih, ki sta v isti ravnini kot je sama oblika, sta zato da se da kos natančno pozicionirat na obstoječ nosilec, po varjenju pa bo ta del odžagan. Kar se tiče natančnosti obdelave, pa je važno samo da je obdelan tisti del, kjer pridejo vijaki, torej tisti dve luknji, ki sta najbolj narazen.
Upam da sem bil dovolj jasen.
Torej zanima me predvsem to ali so te razne cnc obdelave dovolj ugodne za moje majhno število kosov in če lahko vedno več razmišljam v tej smeri.