STROJNISTVO.com • Poglej temo - CNC rezkanje - kje in kakšni so stroški

CNC rezkanje - kje in kakšni so stroški

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

CNC rezkanje - kje in kakšni so stroški

OdgovorNapisal/-a eraserr » 3.6.2010 12:39

Potreboval bi posebna kosa iz jekla, ki bi jih bilo najlažje narediti na CNC rezkar, vendar pa dosedaj še nisem nikoli kaj podobnega naročal, zato ne poznam ponudnikov, niti nimam občutka kakšne so cene.

Kos bil izrezkan iz bloka dimenzij 190mm x 20mm x 60mm, sicer pa bi bilo treba pobrati proč nekje polovico materiala in narediti 4 luknje.

Vem da je moj opis precej skop, vendar me vseeno zanima če ima kdo občutek v kakšnem rangu bi me stala 2 taka kosa in na koga v moji regiji bi priporočali da se obrnem? Sem iz okolice Kranja.

3D model bom naredil sam. Kakšna je tipično razlika v cenah pri zelo manjhnem številu kosov med ročno izdelavo pri kakšnem strugarju in med CNC opremljenimi ponudniki.

Hvala za pomoč!
eraserr
Novinec
Novinec

Re: CNC rezkanje - kje in kakšni so stroški

OdgovorNapisal/-a von » 3.6.2010 15:29

Pozdravljeni,

cena ure dela na stroju (3-osni) se giblje okoli 20 eur + ddv. Ker gre samo za dva kosa, se ponavadi pri tem doda še čas potreben za izdelavo programa; strošek podoben ceni ene ure.

V kolikor je možno dobiti načrt, vam lahko natančno povem ceno izdelave komada.

Lp,

von
von
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a eraserr » 3.6.2010 16:53

Hvala za odgovor!
Bom narisal načrt in ga pripnem v to temo v parih dneh.
eraserr
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a eraserr » 7.6.2010 21:51

Prilagam načrt dela, priznam da ni ravno strojniško kotiran, ampak je samo toliko za občutek.

Kos paše v kvader 176x39x24,5mm.
Potrebujem 2 kosa iz jekla.

Prilagam jpg sliko, če pa potrebujete kakšen drugačen format pa prosim sporočite.

Hvala!

Slika
eraserr
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a vili » 7.6.2010 22:07

tak kos se odreže s plazmo, 5 minut dela za kos, pa pol ure za program ali z laserjem in potem obdela samo naležne ploskve in izvrta luknje, še približno pol ure dela za kos
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a magnum44 » 8.6.2010 20:07

ali še bolje - z vodnim curkom - ni toplotnih uplivov.
magnum44
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 8.6.2010 21:39

ja bo šlo tudi z vodo, seveda, bo pa nekaj dražje, rez ne bo dolg pet minut ali manj, ampak kar cca 15 in več, je pa po vodi pri takšni debelini 25 mm, še vedno potrebna obdelava naležnih površin, se pa z risbe ne vidi zahtevnosti obdelav, ličnosi površin, bla, bla, bla...????, čakamo eraserr-ja, težko je tehnologom nekaj predviditi če so ribe nepopolne :evil:, sem pa prepričan, da bo cena samo s frezanjem iz celega v nebesih
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a eraserr » 9.6.2010 14:57

Se opravičujem za nepopolnost risbe, žal nisem iz vrst strojnikov, tako da določenih stvari pač ne znam :oops:

Kar se tiče kosa pa najbolje da razložim celotno zgodbo. Delam dirkalni avto in ker so potrebne določene predelave, potrebujem določene custom dele. V preteklosti sem uporabljal usluge lokalnega "drejarja", ki je sicer naredil kvalitetne izdelke, vendar pa zaradi starosti vse manj dela. Zato sem začel premišljevati kakšna je alternativa s cnc obdelovalnimi stroji.
Po moji logiki je namreč cnc stroj že po defaultu natančen in se mu ni treba truditi, pač naredi tako kot mu veleva program. Zato bi bil po moji logiki lahko tudi cenovno bolj konkurenčen od ročne izdelave, seveda pa lahko da se tudi motim, glede na to da so ti stroji zelo dragi.

Zaradi tega sprašujem vas, ki imate s tem izkušnje, kakšne so okvirne cene in koliko lahko računam da bi me prišle izdelave takih kosov.
Prosil bi tudi če mi lahko predlagate koga, ki bi mi to izdelal. V prihodnosti bi rabil načeloma 3 različne storitve: cnc rezkanje, cnc struženje in laserski ali vodni razrez, problem je v tem da gre za butično število kosov in da sem omejen z budgetom.

Kar se tiče tega kosa na skici. Gre za adapter za pritrditev zavor. Zaradi prostorskih omejitev bo adapter privarjen na originalni nosilec čeljusti po večji površini. Tisti dve luknji na izrastkih, ki sta v isti ravnini kot je sama oblika, sta zato da se da kos natančno pozicionirat na obstoječ nosilec, po varjenju pa bo ta del odžagan. Kar se tiče natančnosti obdelave, pa je važno samo da je obdelan tisti del, kjer pridejo vijaki, torej tisti dve luknji, ki sta najbolj narazen.
Upam da sem bil dovolj jasen.

Torej zanima me predvsem to ali so te razne cnc obdelave dovolj ugodne za moje majhno število kosov in če lahko vedno več razmišljam v tej smeri.
eraserr
Novinec
Novinec

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost