epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Kako boš palico pritisnil k luknji, da bi jo privaril skozi luknjo.Rebrasto palico (fi 14) pa lahko utrdim tako, da zvrtam po višini par manjših lukenj skozi katere jo privarim v cev

Problem je elastična deformacija (ne zračnost). Ta plošča s sidranjem (predpostavljam, da so 4 sidrne palice na kvadratu okrog 50 mm) ne more imeti napram betonskemu temelju nobenega premika, niti deformacije, ki bi znatno vplivala na končni poves. Če ima plošča samo dve siderni palici, je tu glavni vzrok povesa vrat. Težko bo kaj izboljšati. Sčasoma se bo situacija slabšala.glavni problem v preslabi podložni plošči oz. v točki sidranja.

čopi napisal/-a:po višini zvrtaj luknje razmak recimo 60mm vstavi dve lami od 40mm v notranjost profila po vsej dolžini in zavari skozi luknje, var samo pobrusiš oz spoliraš in se nič ne vidi, ali pa vstavi v notranjost debelostenski profil ki se tesno prilega mislim da bi šel 45x45 in ga pravtako privariš skozi luknje na dveh straneh
žerjavar napisal/-a:Jaz sem mislil samo na eno palico.
čopi napisal/-a:ne komplicirat si palicami ker je zguba časa, enostavno daš notri manjši profil in ga privariš skozi luknje!
žerjavar napisal/-a:Citiram:
glavni problem v preslabi podložni plošči oz. v točki sidranja.
Problem je elastična deformacija (ne zračnost). Ta plošča s sidranjem (predpostavljam, da so 4 sidrne palice na kvadratu okrog 50 mm) ne more imeti napram betonskemu temelju nobenega premika, niti deformacije, ki bi znatno vplivala na končni poves.

čopi napisal/-a:daj mi povej koliko teže nosi tale steber??

Prav gotovo so 3 palice Fi 14 bolje kot ena. Če je to najdebelejša kar jih imaš, pa daj tri skupaj (med sabo zavari, zaheftaj) v en vogal. Eno palico sem predlagal zato, ker sem imel enostavno rešitev za določitev njenega položaja v vogalu.sem sklepal da bodo tri palice še boljše?

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov