epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

dsf napisal/-a:Kdor misli voziti na čisto olje oziroma mešanico z nafto naj bo pozoren na čim boljšo filtracijo odpadnega olja.
Pa kakšnim Renojem ga raje ne vsiljujte ker so v glavnem malo alergični na bio produkte.

click044 napisal/-a:dsf napisal/-a:Kdor misli voziti na čisto olje oziroma mešanico z nafto naj bo pozoren na čim boljšo filtracijo odpadnega olja.
Pa kakšnim Renojem ga raje ne vsiljujte ker so v glavnem malo alergični na bio produkte.
Zanima me , kako bi najbolje filtriral odpadno olje, da bi lahko vozil na čisto olje ..
Kakšno opremo potrebujem, kje kupiti ??
Bodo kake težave poleti, če mešam 20% dizla in 80% olja (pravilno sfiltrirano) ,..
Avto:
VW Transporter 2.5 TDI 102cv l.1996
ali
Golf IV 110 konjev l.2000
Hvala in lep pozdrav.

egy napisal/-a:Lp
s filtrirat ga je treba na 1 mikron
ce hocete da bodo sobe delale (filter nafte se mi zdi da gre skos tudi 10 mikronov)
tezave bodo vsekakor (razen ce naredis konkretno predelavo )
moj WV AGR ni najbol vesel tehle mrzlih dni

Relanium napisal/-a:Ni nekam logično tole, kaj pa smeti v sami nafti? sj zarad njih sploh je filter, ane?

netman napisal/-a:V Kemiji sem ničla, zato se ne morem o vsem tem pogovarjat, saj bom prej ali slej kaj smešnega rekel.
Je pa res da sem se sam že spraševal kako je mogoče, da dobim enako količino biodiesela kot sem prej imel odpadnega olja. Količino dodanega metanola pa nadomesti glicerol. Tako da je tvoja razlaga kar logična kar se tega tiče.
Morda pa bi nekatere zanimalo da, človek težak 75kg lahko varno v telo vnese 5,6 grama metanola na dan. Preveč metanola povzroči slepoto in smrt. Manjše doze pa poškodbe možganov.
Vsak človek ima v sebi metanol in sicer okoli 1mg/l.
Paradižnik vsebuje 20 do 80 krat več metanola kot etanola.
Metanol je v umetnih sladilih. Pri prekomernem pitju dietnih pijač in uporabi umetnih sladil pa se lahko približamo ali celo prekoračimo varno mejo.
To, da je treba pri preveliki dozi metanola popiti pivo ali kak drug alkohol pa tako ali tako vsi biodieselaši prav gotovo veste.
Na zdravje!

netman napisal/-a:Oprostite mi vsi skupaj zaradi tišine z moje strani, ampak nisem bil nič na strojništvu.com že kar lep čas.
Mogoče bi vam kaj pomagal moj stari blog ki sem ga nekoč začel, in tudi zanemaril v zadnjih časih. Žal pa je v angleščini, tak da ne vem če vam bo kaj dost pomagalo. Mogoče bo, ker so v njem tudi video posnetki. Slika pa je seveda razumljiva v vseh jezikih.
http://biodieselpower.blogspot.com/
Jaz vozim Passata 1,9 TDI z pumpe-dize motorjem (131 konjev) zato, ker v knjigi ki pride z avtom piše, da je avto primeren za uporabo biodiesela, vendar mora biti biodiesel od zanesljivega vira.
Bolj zaneslivega vira od moje garaže pa ne poznam.
Namreč bil sem začuden da sem lahko več zim vžigal avto pri minus 6 stopinjah celzija in enkrat je med vožnjo padla temperatura zraka celo na minus 11 pa je avto še vedno veselo pihal po cesti proti službi.
Lansko zimo (pozno jesen pravzaprav) pa sem tankal biodiesel kar na tuš črpalki in mi avto ni vžgal več ko je bilo jutro PLUS 4 stopinje. Bil sem zaprepaden kakšen drek sem tankal. Še sreča da tisti dan nisem rabil iti v službo in sem tako lahko kar počakal da je sonček segrel ozračje in sem šel takoj navaden diesel dotankat.
Glede reaktorja pa lahko rečem da je to samo sod z nekaj ventili na pravih mestih.
1 na vrhu da lahko hlape ven spustiš v naravo
1 na 3/4 višine kjer črpalka noter tišči olje.
1 na 1/4 višine kjer črpalka ven vleče olje (ko meša)
1 na dnu kjer je izpust.
Ker pa hočemo dodajat metoxid, pa dodamo še en ventil na sesalni cevi ki ga lahko odpremo po potrebi kadar hočemo da pumpa sesa tudi metoxid in ne samo olje.
Če hočemo še večji luxus, pa lahko dodamo še en ventilj preko katerega lahko pumpa sesa tudi olje iz rezervoarja kjer imamo shranjeno odpadno olje
lep pozdrav

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov