Napisal/-a reber » 6.8.2019 20:19
Že nekaj časa imamo v kuhinji problem z enoročajno Armalovo pipo, odpira in zapira se precej na trdo. V delavnici imam pomivalno korito za potrebe mojega dela in umivanje rok z enako pipo in dela brez težav, obe armaturi sta stari sigurno preko 15 let, ena bo verjetno že blizu 20 let. Zakaj sta enaki ne vem več, kakor se spomnim, mi je bila prva tako dobra, da sem kupil kar še eno, ker sem jo kmalu rabil.
No, pred nekaj meseci sem kupil Unitas mast za armature. Pipo sem odprl, kartušo vzel ven in jo razstavil. Namazal sem vse dele... žal je bilo potem še slabše, sploh potem, ko je prišla v pipo topla voda. Nisem vedel kaj storiti, zato sem šel v akcijo in malo gledal pipe... seveda sem iskal enoročajno in take oblike da mi je všeč, tiste moderne mi žal niso.
Pred 3 tedni kupim v Lidlu pipo za 24eur, ja, saj vem, malo denarja, malo muzike... ampak tudi tisti dve Armal pred leti vem da v primerjavi z drugimi nista bili dragi. OK, hočem montirat, sem moral najprej malo povečat luknjo v koritu, montiram pipo, priklopim in... RAZOČARANJE.
Ta usrana lidlova pipa je za en drek, premika se še bolj na trdo kot stara arrmalova, ki dela težave, za dodatek ima pa pri odpiranju še neko stopnjo, najprej do dobre polovice, potem gre malo na trdo in preskoči na do konca odprto. Obračanje ročke levo-desno za mešanje hladne in tople vode gre na trdo, sploh ne teče v redu.
Odločil sem se, da še enkrat pregledam staro, saj je čisto enostavna zgradba, keramični ploščici in nekaj plastičnih delov. Ugotovim, da se keramični ploščici prav nemarno lepita in sploh ne tečeta v redu. Očistim ploščici in probam na suho... teče neprimerno bolje, zelo dobro. Namažem na novo z Unitas mastjo za armature... spet se lepi in ne teče dobro. Očistim in teče v redu.
Prilagam fotografijo na kateri je razstavljena kartuša in mast. Kaj je to za ena mast in za kaj naj bi se uporabljala, očitno ni za mazanje keramike.
Ali se keramične ploščice sploh mažejo, ker so polirane, je najbrž dovolj da se maže z vodo?
Ali se s tisto mastjo maže samo tam kje se premika plastični deli in tam kjer se obrača, na plastiki ta mast nič ne bremza, samo polirana površina keramike, to pa bremza kot hudir.
Poskusil sem z navadnim vazelinom, ja, tega uporabljam pri kakšnih elektro zadevah, kontaktih, ... ta teče v redu.
Prosim za pomoč na dve preprosti vprašanji:
Za kaj je namenjena mast na fotki?
Ali je treba keramični ploščici na polirani površini kaj namazat in če ja, s čim?
Očitno bo šla stara pipa nazaj, ker sedaj sem ugotovil v čem je bil problem, le še vašo pomoč potrebujem s čim naj namažem če je to sploh treba.
Aja, lidlova pipa ima tudi slab difuzor, ne ublaži curka tako v redu, ni tako mehak in ker tudi dela slabo, je trda, bo šla kar nazaj v štacuno, naj imajo to sranje, račun imam, pri teh zadevah ga vedno shranim in k sreči oni sploh ne komplicirajo pri vračilu če nekaj ni v redu, cevk ki sem jih dobil zraven niti nisem odpakiral (predolge), sem dal stare, ker so ustrezale.
- Priponke
-

- armal_enorocajna_armatura_kuhinja.jpg (317.47 KiB) Videno 13932 krat