STROJNISTVO.com • Poglej temo - Prirocnik za izdelavo orodja :brizganje gume

Prirocnik za izdelavo orodja :brizganje gume

Vprašanja, predlogi in mnenja s področja orodjarstva...

Moderator: -M-

Prirocnik za izdelavo orodja :brizganje gume

OdgovorNapisal/-a rokm » 2.8.2010 10:20

Zdravo!!
Mene zanima, ce obstaja kaksna knjiga o brizganju gume oz. bolje ce bi bil prirocnik.Poznam knjigo Plastik orodjar, vendar se orodja med gumo in plastiko razlikujejo, zato si z njo ne morem pomagati kaj dosti!

hvala za vas odgovor!
rokm
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Rado » 2.8.2010 11:11

Lp rokm!

http://www.zurnal24.si/slovenija/milijo ... 241/clanek
Poskusi izvedeti kaj na OZS(obrtna zbornica Slovenije)- mogoče pa bi znali odgovoriti. Revija Žurnal je pred časom objavila dohodke - Trije vodilni iz Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) so v dveh mandatih (v osmih letih) v žep pospravili skoraj dva milijona evrov bruto.
Predsedniki območnih obrtnih zbornic in predsedniki skupščin na območnih, sekretarji imajo tudi plačane funkcije, kar sem izvedel šele po 18 letih članstva (mimogrede - mi bomo na naši območni zbornici Radovljica plačali sekretarki 5.000€ šolnine).
No ja, saj lahko, če to demos dovoli, pa še zadnji razpis za vodilne funkcije na naši območni, ki je bil objavljen v obrtniških novicah - citiram:
"Zaradi kontinuitete bodo v novih organih delovali nekateri dosedanji člani."
Danes je pri nas ta človek predsednik zbornice, prej je bil pa skupščine - on je naredil tak razpis (OZS je bil obveščen, pa ni nič naredil - samo pišejo si samospeve hvale v reviji Obrtnik, ki jo financiramo člani).

Upam, da ti bodo znali odgovoriti, saj je naš kontinuirani predsednik tudi v upravnem odboru sekcije plastičarjev OZS.
Bi še kdo povedal svoje mnenje na to temo???
Rado
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a BountyH » 2.8.2010 12:30

Rado napisal/-a:Lp rokm!

http://www.zurnal24.si/slovenija/milijo ... 241/clanek
Poskusi izvedeti kaj na OZS(obrtna zbornica Slovenije)- mogoče pa bi znali odgovoriti. Revija Žurnal je pred časom objavila dohodke - Trije vodilni iz Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) so v dveh mandatih (v osmih letih) v žep pospravili skoraj dva milijona evrov bruto.
Predsedniki območnih obrtnih zbornic in predsedniki skupščin na območnih, sekretarji imajo tudi plačane funkcije, kar sem izvedel šele po 18 letih članstva (mimogrede - mi bomo na naši območni zbornici Radovljica plačali sekretarki 5.000€ šolnine).
No ja, saj lahko, če to demos dovoli, pa še zadnji razpis za vodilne funkcije na naši območni, ki je bil objavljen v obrtniških novicah - citiram:
"Zaradi kontinuitete bodo v novih organih delovali nekateri dosedanji člani."
Danes je pri nas ta človek predsednik zbornice, prej je bil pa skupščine - on je naredil tak razpis (OZS je bil obveščen, pa ni nič naredil - samo pišejo si samospeve hvale v reviji Obrtnik, ki jo financiramo člani).

Upam, da ti bodo znali odgovoriti, saj je naš kontinuirani predsednik tudi v upravnem odboru sekcije plastičarjev OZS.
Bi še kdo povedal svoje mnenje na to temo???

Čuj nisi malo zgrešil teme. Ampak ok. Kako izobraževanje te ma poslovna skretarka in kaj sploh dela, ker zgleda v teh zbornicah ne dela nihče, vlečejo pa lepe plače, kolikor slišim. Zborniška mafija, zraven elektro in plinske ter plinovodne, če mene vprašate. Razen Pavlinjeka, ki si sam zasluži kruh, bi ostalo nesposobno vodstvo in sekretarje nagnal delat v firme, pa bi videli če bi bili tako uspešni in ali bi jim delodajalci izplačevali take nagrade. Res je težko biti uspešen, če si sam spišeš, da si uspešen... Ko si pa delijo nagrade, pa je seja zaprta. Mamu jim...
Drei Doktoren, Wirtschaft ist verloren.
BountyH
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Rado » 2.8.2010 12:55

500 tisoč evrov bruto nagrad je v dveh mandatih prejel podpredsednik OZS Štefan Pavlinjek. Od lani opravlja tudi Klunove naloge. (Foto: Saša Despot)
vir žurnal. To pa je sposobnost.
Rado
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Rado » 2.8.2010 14:50

LP Rok!

Pred let smo v bivši firmi brizgali za Peko,kot se spomnem orodij so precej podobna, kot pri plastiki edino ,kar so oblikovni deli bili iz aluminija. PGP Tržič je brizgal za Peko pokliči mogoče ti bodo kaj več povedali ali pa svetovali.

LP :D
Rado
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a rokm » 4.8.2010 11:09

ja žalostne zgodbice. Vendar jz sm še študent in jo bom izdelal za diplomsko nalogo, ker bi pa rad predhodno predelal teorijo, oz. dobil neko osnovo na katero bi rad gradil. Pa vendar ne najdem nič v angleščini v slovenščini sploh ni govora! Predvsem se trudim zato, ker me to delo zelo veseli in bi rad pocel kasneje v sluzbi. Drugace bi ze zdavnaj menjal temo diplomske naloge!!
rokm
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Dimc » 16.8.2010 17:29

Najboljše da vprašaš kakšnega orodjarja v bliži doma ali firmo, ki brizga gumo. Včasih je to delal KIK Guma, mislim pa, da Sava tudi amapk ne me držat za besedo.
LP, Dimc

Kdor dobro maže, ta vozi

www.rimaz.si
Dimc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a prijazen » 26.10.2012 18:37

rokm napisal/-a:ja žalostne zgodbice. Vendar jz sm še študent in jo bom izdelal za diplomsko nalogo, ker bi pa rad predhodno predelal teorijo, oz. dobil neko osnovo na katero bi rad gradil. Pa vendar ne najdem nič v angleščini v slovenščini sploh ni govora! Predvsem se trudim zato, ker me to delo zelo veseli in bi rad pocel kasneje v sluzbi. Drugace bi ze zdavnaj menjal temo diplomske naloge!!

minilo je nekaj let ...pa vendar A si dobil kej literature? Si naredil diplomo?

ps. tudi mene zanima ta tema
prijazen
Strokovnjak
Strokovnjak

Guma

OdgovorNapisal/-a jplajnse » 3.11.2012 22:33

Pozdrav,
če koga zanima to področje - gumarstvo me lahko kontaktira. Imam 12. let izkušenj z razvojem in konstrukcijo orodij za gumo. lp
jplajnse
Novinec
Novinec

Vrni se na Orodjarstvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov